Ο ντελάλης της Ερειθιανής

Τετ26Ιουλ201708:06

Μια όμορφη περιπέτεια έφτασε στο τέλος της. Είχα την τύχη να συνεργαστώ και να γνωρίσω εξαιρετικούς ανθρώπους. Μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς. Μαζί δείξαμε πως, με αλληλοσεβασμό και ομαδική δουλεία λειτουργεί θαυμάσια ένα Σχολείο. Τους ευχαριστώ όλους μέσα απ’ την καρδιά μου για αυτά που ζήσαμε. Συνεχίζω από το γνώριμο μετερίζι.

Γιάννης Κριμιζής

Γυμναστικές επιδείξεις

Για άλλη μια χρονιά όλοι οι μαθητές και οι μαθήτριες του Σχολείου μας μάς αποχαιρέτησαν συμμετέχοντας στις γυμναστικές επιδείξεις που πραγματοποιήθηκαν στις 15/6. Τα παιδιά αγωνίστηκαν με σύμμαχό τους το αίσθημα του συναγωνισμού και της συνεργασίας. Τέλος, χόρεψαν παραδοσιακούς αλλά και μοντέρνους χορούς, χαρίζοντας σε γονείς και εκπαιδευτικούς ένα απολαυστικό θέαμα.

Καλό Καλοκαίρι!!!

 

Το σχολείο  αύριο Πέμπτη 15 Ιουνίου 2017 θα λειτουργήσει κανονικά. Θα πραγματοποιηθούν οι προγραμματισμένες εκδηλώσεις και πιθανόν μέρος αυτών που θα γινόταν τις προηγούμενες μέρες που το σχολείο παρέμεινε κλειστό λόγω του σεισμού. Ελάτε να καμαρώσετε τα παιδιά.

Ανακοίνωση Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Χίου

Αφορά τα Σχολεία (∆ηµοτικά Σχολεία και Νηπιαγωγεία) περιοχής ευθύνης  Π.Ε. Χίου (Χίου, Ψαρών, Οινουσσών). Σας γνωρίζουµε ότι αύριο 15 Ιουνίου 2017, θα δοθούν οι τίτλοι Προόδου των µαθητών σε ασφαλές µέρος στον αύλειο χώρο του Σχολείου και θα ακολουθήσει άµεση αποχώρηση των µαθητών. Επίσης, όσες Σχολικές µας Μονάδες επιθυµούν να πραγµατοποιήσουν την αποχαιρετιστήρια γιορτή τους (που αναβλήθηκε λόγω της επικαιρότητας), παρακαλούµε όπως αυτή λάβει χώρα σε ασφαλές σηµείο του αύλειου χώρου τους.

Η Ιστορία του νομίσματος

Οι μαθητές και οι μαθήτριες των Β΄, Γ΄,Δ΄, Ε΄ και Στ΄ τάξεων του Σχολείου μας, με τη βοήθεια της Alpha Bank, έκαναν ένα ταξίδι στον κόσμο των νομισμάτων από τη δημιουργία τους έως και σήμερα. Αρχικά οι μαθητές/τριες παρακολούθησαν ένα power point και στη συνέχεια οι τάξεις  Γ΄ και Ε΄ δημιούργησαν με πηλό και καλούπια τα δικά τους νομίσματα, ενώ οι τάξεις Δ΄και Στ΄ ζωγράφισαν  τα νομίσματα που τους εντυπωσίασαν.

Μάθαμε, διασκεδάσαμε και δημιουργήσαμε με μεγάλο ενδιαφέρον!!

 

Μία Παραμυθού στο σχολείο μας!

Αυτή η Παρασκευή ήταν λίγο διαφορετική για τους μαθητές του σχολείου μας. Από τις πρώτες ώρες οι μαθητές των μικρότερων σχολικών τάξεων είχαν την δυνατότητα να ταξιδέψουν στο Μαγικό κόσμο του Παραμυθιού με την καθοδήγηση της κας. Σάσας Βούλγαρη. Η γνωστή «Παραμυθού» κα. Σάσα είναι επαγγελματίας αφηγήτρια και ψυχοπαιδαγωγός και κατάφερε να κρατήσει αμείωτο το ενδιαφέρον των μικρών μαθητών. Την ακρόαση απόλαυσαν αργότερα και οι μεγαλύτεροι μαθητές του σχολείου μας που έμειναν κυριολεκτικά αποσβολωμένοι. Συγχαρητήρια για το ταλέντο της κας. Βούλγαρη και για την τιμή που μας έκανε να την απολαύσουμε! Ευχαριστούμε πολύ!

DSCN1770
DSCN1772
DSCN1774
DSCN1776
DSCN1777
DSCN1778
DSCN1779
DSCN1781
DSCN1782
DSCN1785
DSCN1787
DSCN1788
DSCN1789
DSCN1792
01/14 
start stop bwd fwd

 

Μαθαίνω να κυκλοφορώ σωστά

Την Πέμπτη 27 Μαρτίου 2017, στo πλαίσιo της ευαισθητοποίησης για τη σωστή οδική συμπεριφορά, επισκέφτηκε το σχολείο μας ένας εκπρόσωπος της Τροχαίας Χίου, ο κ. Κοντογιάννης Σταμάτης. Μας μίλησε για τη σωστή οδική συμπεριφορά και ιδιαίτερα για το ποδήλατο που αφορά εμάς τους μικρούς!!! Ευχαριστούμε πολύ. 

Τετ12Απρ201706:55

Καλή Ανάσταση!!

 

Οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές του Σχολείου μας σας εύχονται το λαμπροφόρο και ελπιδοφόρο μήνυμα της Ανάστασης του Θεανθρώπου να συνοδεύει τις ζωές σας!! Καλό Πάσχα!!

141
bc57521d5ead7624ab222eb6c04999ef_L1
141
bc57521d5ead7624ab222eb6c04999ef_L1
1/2 
start stop bwd fwd

Εκδήλωση για την Καίτη Κολάκη

Στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Παιδικού Βιβλίου, διοργανώθηκε στη βιβλιοθήκη του σχολείου μας εκδήλωση εις μνήμη της πολυαγαπημένης μας δασκάλας, κυρίας Καίτης Κολάκη. Την ίδια μέρα έγινε ονοματοδοσία της αίθουσας της βιβλιοθήκης προς τιμήν της.

Οι μαθητές, οι γονείς και οι δάσκαλοι του 2ου Δημοτικού Σχολείου Βροντάδου Παναγιάς Ερειθιανής θα τη θυμόμαστε για πάντα με αγάπη. (Τα κείμενα της εκδήλωσης υπάρχουν στο μενού Σχολικές Γιορτές)

1
2
3
4
5
6
7
8
9
1/9 
start stop bwd fwd