Ο ντελάλης της Ερειθιανής

Παγκόσμια ημέρα ατόμων με «ειδικές ανάγκες»

Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα ατόμων με ειδικές ανάγκες, 3 Δεκεμβρίου, τρεις τάξεις του σχολείου μας (Γ’, Δ’ και Ε’) επισκέφτηκαν το ΕΕΕΕΚ (Εργαστήρι Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης) Χίου. Τα Εργαστήρια Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης ( ΕΕΕΕΚ ) είναι αυτοτελή σχολεία Ειδικής Αγωγής, που υπάγονται στην Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Απευθύνονται σε μαθητές με διαγνωσμένες ως σοβαρές ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες, οι οποίες είναι αποτέλεσμα:

α) συγκεκριμένης αναπηρίας (νοητική ανεπάρκεια, νοητική ανωριμότητα, ιδιαίτερα σοβαρά προβλήματα στην όραση και ακοή, πρόβλημα αυτισμού κ.α.)
β) πολλαπλών αναπηριών 
(νοητική ανεπάρκεια μαζί και σοβαρά προβλήματα όρασης και ακοής, νοητική ανεπάρκεια μαζί και αυτισμός)

γ) σύνθετων γνωστικών, συναισθηματικών και κοινωνικών δυσκολιών που πιστοποιούνται από ΚΕΔΔΥ ή αναγνωρισμένες ιατροπαιδαγωγικές υπηρεσίες.

Η φοίτηση διαρκεί από πέντε έως οκτώ χρόνια, σύμφωνα με τις ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες του κάθε μαθητή. Στους αποφοίτους χορηγείται απολυτήριος τίτλος, ο οποίος έχει θέση πιστοποιητικού επιπέδου 1 του άρθρου 6 του νόμου 2009/1992 με τα αντίστοιχα επαγγελματικά δικαιώματα. Επίσης το απολυτήριο είναι ισότιμο με τίτλο υποχρεωτικής εκπαίδευσης (απολυτήριο Γυμνασίου) και δίνει δυνατότητα στους μαθητές για εργασία σε θέσεις ΥΕ στο δημόσιο και τους ΟΤΑ.

Ο διευθυντής, κύριος Νικήτας Ιωάννης, αφού εξήγησε στα παιδιά τη λειτουργία του σχολείου, έδειξε ένα βίντεο με ενδεικτικές δραστηριότητες και εργαστήρια που περιλαμβάνονται στο αναλυτικό πρόγραμμα του ΕΕΕΕΚ. Ακολούθησε παιχνίδι όπου οι μαθητές του σχολείου μας, οι οποίοι αλληλεπίδρασαν και έπαιξαν με τους μαθητές του ΕΕΕΕΚ. Στη συνέχεια όλα τα παιδιά έφαγαν από το μπουφέ που στήθηκε και περιλάμβανε εδέσματα που πρόσφεραν οι μαθητές του σχολείου μας. Στο τέλος πραγματοποιήθηκε ξενάγηση στα εργαστήρια και τους χώρους του ΕΕΕΕΚ, καθώς και στο λαχανόκηπό τους!

a
DSC00644a
DSC00649a
DSC00671a
DSC00690a
DSC00710a
DSC00719a
DSC00723a
DSC00726a
DSC00729a
DSC00734a
DSC00736a
DSC00738a
01/13 
start stop bwd fwd

Οι δραστηριότητες για το eTwinning συνεχίζονται!

Την Τετάρτη, 30 Οκτωβρίου, οι μαθητές της Δ’ και Ε’ τάξης επισκέφτηκαν την Οικοτεχνία της Αργυρώς Κουτσουράδη (γεωπόνος- παραγωγός αρωματικών φυτών με εμπορική ονομασία « Myrovolos Organics»). Μας υποδέχθηκε θερμά στο χωράφι και στο εργαστήρι της, όπου τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να έρθουν σε βιωματική επαφή με τα αρωματικά βότανα και να συζητήσουν για τα χαρακτηριστικά τους και τις χρήσεις τους. Επίσης, η κυρία Κουτσουράδη μα έδειξε για τη διαδικασία αποξήρανσης και συσκευασίας στο εργαστήρι της. Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να συλλέξουν αρωματικά βότανα για τα φυτολόγιά τους.

Σαβ2Νοε201914:57

 

Φέτος το σχολείο μας συμμετέχει στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα eTwinning με το project: "Aromatic Herbs: A green gift from our natural world. The different uses of aromatic plants in various countries."Το παραπάνω βίντεο έγινε στο πλαίσιο της γνωριμίας των σχολείων των διαφόρων χωρών που συμμετέχουν στο ίδιο project. Το επιμελήθηκε η εκπαιδευτικός Αγγλικής γλώσσας του σχολείου μας Μαίρη Βλάση και τις λεζάντες έγραψαν οι μαθητές της Δ' τάξης.

 

 

 

 

Τετ11Σεπ201907:22

Αγιασμός 2019

Σήμερα πραγματοποιήθηκε ο καθιερωμένος αγιασμός για την έναρξη της σχολικής χρονιάς 2019 - 2020. Τον αγιασμό τέλεσε ο εφημέριος της ενορίας μας Παναγίας Ερειθιανής πατέρας Γεώργιος Πουλιάς.

Ο Σύλλογος διδασκόντων σας εύχεται καλή σχολική χρονιά!

 

Επίσκεψη στο Ναυτικό Μουσείο

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Μουσείων, την Τετάρτη 22 Μαΐου 2019 η Β΄, η Γ΄ και Δ΄ τάξη του σχολείου μας, επισκέφθηκαν το Ναυτικό Μουσείο. Εκεί περιηγήθηκαν στους χώρους του , παρατήρησαν διάφορα είδη πλοίων , παλαιότερων αλλά και πιο σύγχρονων, ναυτικά όργανα και ζωγραφικούς πίνακες με θέμα τα καράβια. Στο τέλος έγιναν καπετάνιοι και εκείνοι για λίγο!

DSCN2245
DSCN2247
DSCN2248
DSCN2249
DSCN2250
DSCN2252
DSCN2253
1/7 
start stop bwd fwd

Αθλητική συνάντηση των σχολείων του Βροντάδου – β΄φάση αγώνων στίβου

Την Τρίτη 14 Μαΐου στο Φαφαλίειο Στάδιο Βροντάδου, διεξήχθησαν αγώνες ποδοσφαίρου, μπάσκετ και βόλεϊ αγοριών και κοριτσιών των τριών σχολείων του Βροντάδου. Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία μέσα στο πλαίσιο του « ευ αγωνίζεσθαι » να αγωνιστούν όλοι τους στα αγαπημένα τους αθλήματα και να νιώσουν τη χαρά της συμμετοχής!

Τη Δευτέρα 20 Μαΐου διεξήχθη στο Δημοτικό Στάδιο Χίου η Β΄φάση αγώνων στίβου των δημοτικών σχολείων Χίου. Η μαθήτρια Γκοζγκόζη Χριστίνα και Μαραγκού Σιμόνη νίκησαν στο ύψος και στο μήκος αντίστοιχα, καθώς και η μαθήτρια Μαρκέλλα Γεωργούλη ήρθε τρίτη στο μήκος και ο μαθητής Λοΐζος Μανδηλαράς πέμπτος στο αγώνισμα δρόμου 1000μ. Και οι τέσσερις θα συμμετάσχουν στην τελική φάση των αγώνων που θα διεξαχθεί τον Ιούνιο στις Οινούσσες. Συμμετείχαν ακόμη η Δήμητρα Απέσσου, η Ραλλία Μουντέ και ο Ζαννής Τσιμούνης .

Συγχαρητήρια στους μαθητές!

IMG_3840
IMG_3926
IMG_3959
IMG_3960
IMG_3964
IMG_3969
1/6 
start stop bwd fwd

Τρι21Μαϊ201906:05

Εrasmus "paper caicque"

Το erasmus "paper caicque" μετά από δυο χρόνια, που περιείχαν πολλά ταξίδια, σεμινάρια, αλλά και αρκετές δράσεις στο Σχολείο, ολοκληρώθηκε στην πόλη Κάραμαν της Τουρκίας. Οι εμπειρίες που αποκτήσαμε από τη συμμετοχή μας σ' αυτό είναι μοναδικές τόσο για μας όσο και για τους μαθητές μας. Οι στόχοι που είχαμε θέσει το Μάιο του 2017 στο Σύλλογο διδασκόντων του 2ου Δημοτικού Σχολείου Βροντάδου επιτεύχθηκαν πλήρως. Ευχαριστώ απ' τα βάθη της καρδιάς μου τη συνάδελφό μου Βίκυ Σαργιώτη, συντονίστρια και ψυχή του προγράμματος, και το συνάδελφό μου Νίκο Φαφαλιό, για την ενεργή συμμετοχή τους σ' όλες τις φάσεις του, για την άψογη συνεργασία που είχα μαζί τους στα ταξίδια, στις δράσεις καθώς και στην προετοιμασία που κάναμε στη Χίο. Επίσης τις συναδέλφους μου Εριέττα Κουμπιά, Κωνσταντίνα Πλουμή, και Μαρία - Αγγελική Γιαννουλάκη για τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα. Τους 6 μαθητές της Στ τάξης(Μανώλη Ασπρούλη, Χριστίνα Γκοζγκόζη, Αυγούστα Λιαδή,Σιμόνη Μαραγκού Κωνσταντίνο Μήλιο, Παύλο Φαφαλιό) που συμμετείχαν στο ταξίδι στη Γαλλία εκπροσωπώντας επάξια το Σχολείο μας καθώς και τη Διευθύντρια κα Μαριάννα Πελαντή και τους συναδέλφους που υπηρέτησαν αυτά τα δύο χρόνια στο Σχολείο για τη συμμετοχή τους, την συμπαράστασή τους και την αντικατάσταση όσων ταξίδευαν . Εύχομαι και στο μέλλον να γίνουν τέτοιες δράσεις για το καλό της εκπαίδευσης στο Σχολείο μας και στον τόπο μας                                 Ιωάννης Κριμιζής