Τάξεις

Παντρολογήματα

Στα πλαίσια της καλοκαιρινής γιορτής που πραγματοποιείται με τη λήξη της σχολικής χρονιάς, οι μαθητές της Α΄τάξης παρουσίασαν τη θεατρική παράσταση με τίτλο  "Ο γάμος του Πρίγκιπα Λεμόνη". 

Τετ5Ιουν201908:28

Οι μαθητές της Β’ τάξης αλληλογραφούν

Οι μαθητές της Β΄ τάξης του Σχολείου μας έλαβαν πριν λίγες μέρες γράμμα από τους μαθητές της Β ΄ τάξης του 22ου Δημ. Σχ. Χαλκίδας. Το διάβασαν με μεγάλο ενθουσιασμό και τους γνώρισαν περισσότερο μέσα από φωτογραφίες που είδαν στην ιστοσελίδα του σχολείου τους.

Μετά από αυτό και στα πλαίσια της ενότητας του μαθήματος της Γλώσσας «Αλληλογραφώ» έγραψαν όλοι μαζί και τους έστειλαν το δικό τους γράμμα μαζί με όμορφες ζωγραφιές . Τα παιδιά εξέφρασαν την επιθυμία να συνεχίσουν την επικοινωνία αυτή με τους καινούριους τους φίλους και στο μέλλον!

 

Επίσκεψη στο Μουσικό Γυμνάσιο Χίου

Την Πέμπτη 9-5-19 η ΣΤ’ τάξη επισκέφθηκε το Μουσικό Σχολείο Χίου μαζί με τα παιδιά της ΣΤ’ τάξης από το 1ο και 3ο Δημοτικό Σχολείο Βροντάδου. Τα παιδιά ξεναγήθηκαν στους χώρους του Σχολείου , παρακολούθησαν την χορωδία του Μουσικού Γυμνασίου καθώς και την ορχήστρα παραδοσιακών οργάνων. Ενθουσιάστηκαν με τα ιδιαίτερα μαθήματα στα μουσικά όργανα και με το κλίμα που επικρατεί στο Μουσικό Σχολείο. Συναντήσαμε παλιούς μαθητές του Σχολείου μας και έπαιξαν στην αυλή. Όσα είδαν τους άφησαν τις καλύτερες εντυπώσεις. Τους προβλημάτισε όμως η απόσταση, καθώς το Μουσικό Σχολείο βρίσκεται έξω από τα Θυμιανά, καθώς και το ωράριο του Σχολείου που είναι σχετικά επιβαρυμένο.

DSCN2213
DSCN2215
DSCN2218
DSCN2222
DSCN2226
DSCN2229
DSCN2236
DSCN2239
1/8 
start stop bwd fwd

Γνωρίζοντας την Άλκη Ζέη

Οι μαθητές της Β΄ τάξης είχαν τη χαρά να πάρουν μέρος στον 8ο μαραθώνιο ανάγνωσης « Η Βιβλιοθήκη της Άλκης Ζέη» των εκδόσεων ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ. Διάβασαν στην τάξη τρία βιβλία της Άλκης Ζέη: « Τα παπούτσια του Αννίβα», «Μια Κυριακή του Μάρτη» και «Γατοκουβέντες». Μετά απάντησαν σε σχετικά ερωτηματολόγια. Τα συμπληρωμένα ερωτηματολόγιά τους θα μπουν σε πανελλήνια κλήρωση με δώρα και βιβλία. Στόχος της συγκεκριμένης δράσης ήταν η καλλιέργεια της φιλικής σχέσης των μαθητών με τη λογοτεχνία και η αγάπη τους για το βιβλίο, καθώς και η γνωριμία τους με το έργο της συγγραφέα. Καλή επιτυχία λοιπόν στα παιδιά!

 

Δευ8Απρ201907:44

Τιμώντας τους ήρωες της Ελληνικής Επανάστασης του 1821

Την Παρασκευή 23 Μαρτίου οι μαθητές της Στ΄ τάξης στα πλαίσια της γιορτής τους για την επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821, παρουσίασαν τις βιογραφίες των ηρώων της επανάστασης, απήγγειλαν ποιήματα και δραματοποίησαν το ποίημα «Ο Ματρόζος» του Γ. Στρατήγη. Τραγούδησαν επίκαιρα τραγούδια και η γιορτή έκλεισε με τον Εθνικό Ύμνο.

 

DSCN2113
DSCN2114
DSCN2118
DSCN2132
DSCN2135
DSCN2155
DSCN2161
1/7 
start stop bwd fwd

Υποκατηγορίες