Γ΄ τάξη

106 χρόνια ελεύθεροι

Την Παρασκευή 9 Νοεμβρίου οι μαθητές και μαθήτριες της Γ’ τάξης του σχολείου με τη δασκάλα τους κ. Ρουμελιώτου Σοφία παρουσίασαν την γιορτή των 106 χρόνων από την απελευθέρωση του νησιού. Ευχαριστούμε πολύ τη δασκάλα του σχολείου κ. Φιαμού Ανθίππη, τον μουσικό του σχολείου κ. Δεσπότη Κωνσταντίνο, που έμαθε στα παιδιά τα τραγούδια της γιορτής, την θεατρολόγο μας κ. Μαΐστρου Ανδριάννα και τον γυμναστή του σχολείου μας κ. Νικόλαο Φαφαλιό, για τους παραδοσιακούς χορούς που παρουσίασαν οι μαθητές.

 

Δευ11Ιουν201806:45

Η ΣΚΟΥΠΙΔΟΠΑΡΕΑ ΚΑΝΕΙ ΜΙΑ ΚΑΙΝΟΥΡΙΑ ΑΡΧΗ

Τι γίνεται όταν ανακυκλώσιμα υλικά από αλουμίνιο βρεθούν σε λάθος κάδο ανακύκλωσης; Αρχίζουν οι γκρίνιες και οι τσακωμοί. Όμως στο τέλος όλοι καταλαβαίνουν ότι πρέπει να μην στενοχωρούν τους φίλους τους, να συγχωρούν αυτούς που κάνουν λάθη και να συμφιλιώνονται.

Αυτό είναι το θέμα της παράστασης κουκλοθέατρου που παρουσίασαν οι μαθητές της Γ΄ τάξης στους συμμαθητές τους των Α΄ και Β΄ τάξεων την Πέμπτη 7 Ιουνίου 2018 στην αίθουσα της Βιβλιοθήκης «Αικατερίνη Κολάκη» του Σχολείου.

Οι μαθητές με αφορμή το μάθημα της Γλώσσας «Τα χαρτιά ανακυκλώνονται» και στο πλαίσιο του προγράμματος Αγωγής Υγείας που υλοποίησαν στη διάρκεια της σχολικής χρονιάς με τίτλο «Οι φίλοι μου κι εγώ» έγραψαν τον θεατρικό διάλογο θέλοντας να «περάσουν» ένα διπλό μήνυμα, της ανακύκλωσης υλικών αλλά και της συμφιλίωσης.

Έτσι με τη βοήθεια της εκπ/κού Θεατρικής Αγωγής του Σχολείου κ΄ Ανδριάνας Μαΐστρου έφτιαξαν τα κουκλάκια κι έστησαν την παράσταση, την οποία απόλαυσαν τόσο οι ίδιοι όσο και οι θεατές της.

 

Μια καινούρια βιβλιοθήκη

Την Τρίτη 29 Μαΐου  2018 οι τάξεις Β΄και Γ΄του Σχολείου μας επισκέφτηκαν και ξεναγήθηκαν στη Βιβλιοθήκη της Ιεράς Μητροπόλεως Χίου, Ψαρών και Οινουσσών "ο Άγιος Αγαπητός". 

Τα παιδιά ξεναγήθηκαν στους χώρους της Βιβλιοθήκης από τον Αιδεσιμολογιότατο πατέρα Ιωάννη Κουντουριάδη και την βιβλιοιηκονόμο κ. Ηρώ Σουρέλα. Οι υπεύθυνοι της  Βιβλιοθήκης μίλησαν στα παιδιά για τη χρησιμότητα και τη λειτουργία της Βιβλιοθήκης και το9 ιστορικό της ίδρυσης της. 

Αργότερα ήρθε στη Βιβλιοθήκη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χίου, Ψαρών και Οινουσσών κ. Μάρκος. Ο Σεβασμιώτατος μίλησε στα παιδιά για τη χρησιμότητα των βιβλίων, τα ξενάγησε στις διάφορες γωνιές και μίλησε για την χρησιμότητα.

Στο τέλος δώρησε στα παιδιά πανινες τσάντες βιβλία, μολύβια, τετράδια και γόμες και τα προέτρεψε να επισκέπτονται τη βιβλιοθήκη και να διαβάζουν.

Τα παιδιά και οι εκπαιδευτικοί έφυγαν με τις καλύτερες εντυπ΄'ωσεις και με την υπόσχεση ότι θα ξαναεπιστρέψουν για να εξερευνήσουν τα παιδικά και σχολικά βιβλία της Βιβλιοθήκης.

SAM_4908
SAM_4909
SAM_4910
SAM_4911
SAM_4914
SAM_4915
SAM_4916
SAM_4917
SAM_4918
SAM_4919
SAM_4920
SAM_4921
SAM_4922
SAM_4923
SAM_4924
SAM_4925
SAM_4926
SAM_4927
SAM_4931
SAM_4933
01/20 
start stop bwd fwd

«ΤΟ ΠΙΟ ΓΛΥΚΟ ΨΩΜΙ»

Την Τρίτη 22 Μαΐου οι μαθητές της Γ΄ Τάξης στο πλαίσιο της ενότητας της Γλώσσας «Του κόσμου το ψωμί» ζύμωσαν ψωμί με προζύμι και βιολογικό αλεύρι ολικής άλεσης. Μέσα από αυτή τη δραστηριότητα γνώρισαν τη διαδικασία παρασκευής παραδοσιακού ψωμιού αλλά και γεύτηκαν υγιεινό ψωμάκι συνδυάζοντάς το με τυρί, μέλι και φυστικοβούτυρο. Έτσι έφαγαν ένα νόστιμο και υγιεινό δεκατιανό που τους γέμισε δύναμη και ενέργεια.

Μικρομαγειρέματα Γ΄ τάξης

Τα παιδιά της Γ΄ τάξης την Τρίτη 13 Μαρτίου έφτιαξαν στο σχολείο τρουφάκια. Τη συνταγή τη βρήκαν στο βιβλίο της Γλώσσας. Τα υλικά γνωστά: μπισκότα, βούτυρο, ζάχαρη άχνη, κακάο, τρούφα σοκολάτας. Η εκτέλεση πανεύκολη. Ποιο ήταν όμως το μυστικό εκείνο που έκανε τη συνταγή τους ξεχωριστή; Μα η ιδέα της φιλίας και η ιδέα της συνεργασίας που πρόσθεσαν στα υλικά της συνταγής, έκαναν τα τρουφάκια τους νοστιμότερα!                                     

 

 

Υποκατηγορίες