Γ΄ τάξη

Β’  &  Γ’  ΤΑΞΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ 

Στο πλαίσιο της παγκόσμιας ημέρας για την προστασία του περιβάλλοντος που ήταν τη Δευτέρα 5 Ιουνίου, η Β’ και η Γ’ τάξη του σχολείου μας, μαζί με τις δασκάλες τους  Κουμπιά Εριέττα και Ρουμελιώτου Σοφία, πραγματοποίησαν καθαρισμό της παραλίας «Βελονάς», του Βροντάδου, την Παρασκευή 9 Ιουνίου 2017. Οι μαθητές το ευχαριστήθηκαν ιδιαίτερα και σχολίασαν –με έκπληξή τους- πόσα σκουπίδια βρήκαν στην παραλία. Σκοπός της δράσης αυτής ήταν να ευαισθητοποιηθούν οι μαθητές σε θέματα προστασίας του περιβάλλοντος και να αποκτήσουν μια στάση σεβασμού και υπευθυνότητας και να γίνουν παράδειγμα και για τους μεγάλους.

SAM_4128-1
SAM_4129-2
SAM_4130-3
SAM_4131-4
SAM_4132-6
SAM_4133-7
SAM_4134-7
SAM_4135-8
SAM_4136-9
SAM_4137-10
SAM_4139-11
SAM_4141-11
SAM_4142-12
01/13 
start stop bwd fwd

Κυρ12Μαρ201709:12

ΚΑΛΩΣΟΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΝΟΙΞΗ!

Οι μαθητές της Γ' τάξης υποδέχθηκαν τον πρώτο μήνα της άνοιξης φτιάχνοντας μόνοι τους τα δικά τους  βραχιολάκια με κόκκινες και άσπρες κλωστές, τα γνωστά "μαρτάκια". Ενθουσιάστηκαν με τη διαδικασία και ανυπομονούσαν να τα βάλουν! Σύμφωνα με τη λαϊκή παράδοση, ο "Μάρτης" φοριέται κυρίως από τα παιδιά για να προστατεύει τα πρόσωπά τους από τον πρώτο ήλιο της άνοιξης. Είναι ένα παμπάλαιο έθιμο, που πιστεύεται ότι έχει τις ρίζες του στην αρχαία Ελλάδα και συγκεκριμένα στα Ελευσίνια Μυστήρια. Οι μύστες των Ελευσίνιων Μυστηρίων συνήθιζαν να δένουν μια κλωστή, την "Κρόκη", στο δεξί τους χέρι και το αριστερό τους πόδι. Σε κάποιες περιοχές έπλεκαν βραχιολάκια από κόκκινη, λευκή ή και χρυσή κλωστή στριμμένη, που είχαν δέσει την προηγούμενη νύχτα σε μια τριανταφυλλιά για να τη δουν τα αστέρια. Τα παιδιά τα φορούσαν στο χέρι κι όταν έβλεπαν τα πρώτα χελιδόνια ή τους πελαργούς τα έβγαζαν και τα άφηναν στα δέντρα για να τα πάρουν τα χελιδόνια και να φτιάξουν τις φωλιές τους. Αλλού τα κρατούσαν ως την Ανάσταση, οπότε και τα έδεναν στις τριανταφυλλιές ή στις λαμπάδες ή και στο ποδαράκι του αρνιού που ψηνόταν στη σούβλα.

Και του χρόνου!

Μία διαφορετική καλημέρα!

Στο πλαίσιο του προγράμματος Αγωγής Υγείας που δουλεύουμε φέτος «Διατροφή και Υγεία», πήραμε ένα νόστιμο και θρεπτικό πρωινό στο σχολείο μας. Αφού συζητήσαμε και συνειδητοποιήσαμε την αξία του πρωινού στη διατροφή μας και στη συνολική μας υγεία και ευεξία, πλύναμε τα χέρια μας και στρώσαμε τα τραπέζια στην αίθουσα του ολοημέρου. Οι δασκάλες μας, κα. Σοφία και κα. Χριστιάνα έστυβαν πυρετωδώς τα φρέσκα πορτοκάλια που φέραμε και μας πρόσφεραν φυσικό χυμό. Αμέσως μετά, καθαρίσαμε τα αβγουλάκια και ψήσαμε τα τοστ. Το γεμάτο ενέργεια πρωινό μας, μόλις ολοκληρώθηκε! Μικροί –μεγάλοι ενθουσιαστήκαμε. Υπάρχει καλύτερος τρόπος να ξεκινήσεις τη μέρα σου;

Καλημέρα!!!

 

Μελομακάρονα από τη Γ' ΤΑΞΗ

 Στα πλαίσια του μαθήματος της Ευέλικτης Ζώνης και με αφορμή τα Χριστούγεννα που πλησιάζουν, η τάξη μας έφτιαξε μελομακάρονα με τη συνδρομή του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων . Συμμετείχαμε σε ολόκληρη τη διαδικασία και πλάσαμε όλοι μας μελομακάρονα. Στο τέλος περάσαμε από όλες τις τάξεις  και κεράσαμε όλους τους μαθητές του σχολείου μας, τους εκπαιδευτικούς και τον διευθυντή. Το διασκεδάσαμε πολύ! Και του χρόνου! 

Καλά Χριστούγεννα!

SAM_3337
SAM_3339
SAM_3342
SAM_3343
SAM_3344
SAM_3345
SAM_3346
SAM_3348
SAM_3349
SAM_3350
SAM_3351
SAM_3352
SAM_3353
SAM_3354
SAM_3355
01/15 
start stop bwd fwd

 

 

Δευ21Νοε201616:21

Επίσκεψη Γ΄ Τάξης στον Κάμπο

Η  Γ' τάξη του 2ου Δημοτικού Σχολείου Βροντάδου, στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος του ΚΠΕ Ομηρούπολης " Κάμπος Χίου περιδιαβαίνοντας το μυροβόλο δάσος των εσπεριδοειδών", πραγματοποίησε επίσκεψη στον Κάμπο στις 18 Νοεμβρίου 2016. Ξεναγηθήκαμε στα αρχοντικά  και γνωρίσαμε το ιδιαίτερο αγροτοπολιτισμικό τοπίο του Κάμπου. Περπατήσαμε στα όμορφα μονοπάτια του και, βλέποντας τα αρχοντικά, μιλήσαμε για την ιστορία της περιοχής. Συζητήσαμε για το πως ο Κάμπος της Χίου συνέβαλε στην πολιτισμική και οικονομική άνθηση του νησιού αλλά και για την ανάγκη προστασίας και συντήρησης του σπουδαίου αυτού οικοπεριβάλλοντος. Επιπλέον, γνωρίσαμε το μουσείο "CItrus Memories", όπου είδαμε εργαλεία καλλιέργειας των εσπεριδοειδών και μας μίλησαν για τον τρόπο συσκευασίας και το εμπόριο τους ανά τους αιώνες. Τέλος, στο περιβόλι έγιναν διάφορες δραστηριότητες και παιχνίδια γνωριμίας με το αρχοντικό.

Υποκατηγορίες