3η Συνάντηση συμμετεχόντων στο πρόγραμμα Comenius ?SMArt homes in Europe?

Επίσκεψη εκπαιδευτικών στην Ισλανδία (Σχολείο Vatnsendaskola ) 9-15/5/2011


Δευτέρα 9 Μαΐου 2011

Κατά τη διάρκεια αυτής της ημέρας οι εκπαιδευτικοί πραγματοποίησαν το ταξίδι από Χίο προς Ισλανδία.

Τρίτη 10 Μαΐου 2011

Επίσκεψη στο μουσείο των πρώτων αποίκων στο Mπόργκανες και στο θερμοηλεκτρικό εργοστάσιο στο Κέφλαβικ.

Τετάρτη 11 Μαΐου 2011

            Το πρωί οι μαθητές του σχολείου παρουσίασαν μέσω μιας εκδήλωσης τη δουλειά που είχαν πραγματοποιήσει αναφορικά με το πρόγραμμα στους εκπαιδευτικούς των ξένων σχολείων. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο χώρο της βιβλιοθήκης του σχολείου.

           Στη συνέχεια επισκεφθήκαμε την 7η τάξη του σχολείου. Συζητήσαμε με τους μαθητές, μιλήσαμε για το ελληνικό και ισλανδικό αλφάβητο και κάναμε συγκρίσεις. Ασχοληθήκαμε με γλωσσικά στοιχεία (λέξεις, φράσεις, κλπ ) και στους δύο γλωσσικούς κώδικες. Τέλος παρουσιάσαμε στα παιδιά ένα βιντεάκι για τη Χίο και τα κεράσαμε μαστίχα Χίου. Το μεσημέρι πραγματοποιήσαμε την πρώτη συνάντηση των εκπαιδευτικών για το πρόγραμμα. Συζητήσαμε για όλες τις δράσεις που πραγματοποιήθηκαν το τελευταίο τρίμηνο του σχολικού έτους , κάποια προβλήματα που προέκυψαν και τη γενικότερη πρόοδο του προγράμματος. Το απόγευμα επισκεφθήκαμε το μουσείο Reykjav?k 871 +2 το οποίο εξιστορούσε την ιστορία των πρώτων κατοίκων της Ισλανδίας. Τέλος περιηγηθήκαμε στην πόλη του Ρέικιαβικ.

 

Πέμπτη 12 Μαΐου 2011

          Το πρωί επισκεφθήκαμε μαζί με τους μαθητές το μουσείο «Museum ?rb?jarsafn», στο οποίο είχαμε την ευκαιρία να ενημερωθούμε για την ιστορική εξέλιξη της οικίας στην Ισλανδία. Στη συνέχεια επιστρέψαμε στο σχολείο όπου ξεναγηθήκαμε στους διάφορους χώρους του σχολείου. Το μεσημέρι πραγματοποιήσαμε τη δεύτερη συνάντηση των εκπαιδευτικών για το πρόγραμμα. Συζητήσαμε για την εφημερίδα του προγράμματος που πρόκειται να εκδοθεί, τις λέξεις που θα προστεθούν στο λεξικό προκειμένου να συμπληρωθεί εννοιολογικά , την αξιολόγηση της ιστοσελίδας του προγράμματος, καθώς και τη δημιουργία ενός βιβλίου, που θα περιλαμβάνει φωτογραφίες και πληροφορίες από τις επισκέψεις σε μονάδες παραγωγής ενέργειας .

Παρασκευή 13 Μαΐου 2011

           Το πρωί επισκεφθήκαμε τις αίθουσες εικαστικών (art classes) και ενημερωθήκαμε σχετικά με τη λειτουργία τους. Στη συνέχεια συμμετείχαμε σε ομάδες μαθητών που πραγματοποίησαν δράσεις στη φύση. Το μεσημέρι πραγματοποιήσαμε την τρίτη συνάντηση των εκπαιδευτικών για το πρόγραμμα. Μας επισκέφθηκαν εκπρόσωποι του τοπικού δήμου και του γραφείου εκπαίδευσης οι οποίοι ενημερώθηκαν για το πρόγραμμα Σχεδιάσαμε και οργανώσαμε τις δράσεις μας για το πρώτο τρίμηνο του σχολικού έτους 2011-2012. Τέλος η διευθύντρια του σχολείου μας πληροφόρησε μέσω μίας παρουσίασης power point για τον τρόπο λειτουργίας του σχολείου.

Σάββατο 14 Μαΐου 2011.

          Όλοι οι εκπαιδευτικοί του προγράμματος συμμετείχαν σε μία ξενάγηση στις περιοχές Golden Circle, Gullfoss, Thingvellir, ?ingvellir - Old Parliament, Nesjavellir. Γνωρίσαμε το φυσικό τοπίο και την ιστορία τις Ισλανδίας και πληροφορηθήκαμε για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας που χρησιμοποιούν οι Ισλανδοί.

Κυριακή 15 Μαΐου 2011

Κατά τη διάρκεια αυτής της ημέρας οι εκπαιδευτικοί πραγματοποίησαν το ταξίδι από Ισλανδία προς Χίο.