Πεμ21Απρ201617:57

Η Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία, το ΚΠΕ Ομηρούπολης Χίου και το Εργαστήρι Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης «Βίωσε & Επιβίωσε» συνδιοργανώνουν την Κυριακή 24 Απριλίου 2016, στο περιαστικό δάσος της Κλειδούς, τα πρώτα «Χελιδονίσματα» της Χίου!!!

Στη διάρκεια της εκδήλωσης τα παιδιά και οι γονείς:

-          Θα γνωρίσουν τα χελιδόνια της Ελλάδος και θα τραγουδήσουν γι’ αυτά!

-          Θα πεζοπορήσουν στο μονοπάτι της Μέσα Κλειδούς και θα βρουν τα απαραίτητα δομικά φυσικά υλικά!

-          Θα ακούσουν τον συγγραφέα Φίλιππο Μανδηλαρά που θα μας διηγηθεί τις περιπέτειες ενός μπαμπά που σιχαινότανε τις μύγες και αγαπούσε τα χελιδόνια!

-          Θα ενημερωθούν για το πώς να κατασκευάσουν τις φωλιές των χελιδονιών, θα τις πάρουν μαζί τους και θα τις τοποθετήσουν στο σχολείο ή στο σπίτι τους, προσφέροντας στα χελιδόνια, αλλά και σε άλλα πουλιά, έτοιμες κατοικίες!

Η εκδήλωση είναι ανοικτή στο ευρύ κοινό και απευθύνεται σε παιδιά σχολικής και προσχολικής ηλικίας και τους γονείς τους. Τα «χελιδονίσματα», η πιο χαρούμενη γιορτή της άνοιξης, διοργανώνονται από την Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία για 22η συναπτή χρονιά. Κατά τη διάρκεια των «χελιδονισμάτων» θα πραγματοποιηθεί Bazaarενίσχυσης για τις «Παιδικές Καρδιές».

Σας περιμένουμε μικρούς – μεγάλους την Κυριακή 24 Απριλίου 2016 από τις 10.30 έως τις 14.30 στην Κλειδού, για να υποδεχθούμε την άνοιξη και τα χελιδόνια!!!

Βρείτε μας και ρωτήστε μας: Μαριάννα Καρίβαλη (Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. , 6973787246), Σοφία Τάζογλου (Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. , 6932242277).