Τρι24Οκτ201704:43

ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙΑ ΔΑΝΕΙΣΤΙΚΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ

      

  Σας ενημερώνουμε ότι η  δανειστική βιβλιοθήκη του σχολείου μας θα λειτουργήσει σε λίγες μέρες .

Ο μαθητής με  ένα δικό του  τετράδιο, το τετράδιο της σχολικής βιβλιοθήκης, (όσα παιδιά συμμετείχαν από πέρσι στη διαδικασία δανεισμού μπορούν να χρησιμοποιούν το ίδιο τετράδιο)  θα  επιλέγει ένα βιβλίο από τη βιβλιοθήκη του σχολείου και θα γράφει σ’ αυτό τον τίτλο του καθώς και την ημερομηνία δανεισμού  και επιστροφής. Η διάρκεια του δανεισμού  θα είναι μια εβδομάδα. Μπορεί να το επιστρέψει και νωρίτερα και να πάρει ένα άλλο με την ίδια διαδικασία. Αν όμως δεν το διαβάσει για κάποιο λόγο μέχρι την ημερομηνία επιστροφής, τότε πρέπει να το φέρει σχολείο να το δείξει στον υπεύθυνο της βιβλιοθήκης και να γράψει στο τετράδιό του τη νέα ημερομηνία επιστροφής που του δίνει  το δικαίωμα να κρατήσει το βιβλίο για μια εβδομάδα ακόμη.  

Το βιβλίο που δανείζεται ο μαθητής έχει την υποχρέωση να το προσέχει και να το διατηρεί σε καλή κατάσταση  και  αν το καταστρέψει ή το χάσει τότε οφείλει να το αντικαταστήσει με το ίδιο .

 Αφήστε το παιδί να διαβάσει το βιβλίο που επέλεξε όποτε και όπως θέλει. Μπορεί να το ξεφυλλίσει μόνο για να δει τις εικόνες ή να αρχίσει να το διαβάζει και να το συνεχίσει κάποια άλλη στιγμή ή και να το αφήσει γιατί ίσως διαπίστωσε ότι τελικά δεν του αρέσει. Μην το πιέσετε να το τελειώσει. Το διάβασμα είναι χαρά κι αυτό προσπαθούμε να περάσουμε στα παιδιά, έτσι ώστε να αγαπήσουν το βιβλίο. Αν αρνηθεί να το διαβάσει το ίδιο, διαβάστε το εσείς σε αυτό, είναι προτιμότερο παρά να χάσει τελείως την επαφή. Δεν πειράζει… η σχέση που δημιούργησε μαζί σας και με το βιβλίο, είναι πολύ πιο σημαντική από οτιδήποτε άλλο. 

Η υπεύθυνη της Σχολικής Βιβλιοθήκης

ΚΟΥΜΠΙΑ ΕΡΙΕΤΤΑ