ΦΤΙΑΞΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ( Επιμέλεια: Λουίζα Μιχαλακοπούλου)


Η Γ Τάξη του σχολείου μας στα πλαίσια του μαθήματος της Φυσικής Αγωγής δημιούργησαν ή έκαναν παραλλαγές σε ομαδικά παιχνίδια . Οι μαθητές χωρίστηκαν σε ομάδες και κάθε ομάδα δημιούργησε ένα παιχνίδι, που περιλάμβανε την ονομασία του ,τον αριθμό των παικτών, το υλικό που χρειάζεται το παιχνίδι  τους όρους και τους κανονισμούς .

Αν σε ενδιαφέρει διάβασε περισσότερα 1. ΚΟΥΝΗΣΟΥ ΣΤΟΝ ΡΥΘΜΟ


Δημιουργοί: Μαρουλά  Εμμανουέλα-Δέσποινα Ροδίτη
Αριθμός Παικτών :2
Πως παίζεται το παιχνίδι: Ορίζουμε ένα χώρο και στέκεται στην μια πλευρά ο ένας παίκτης και ο άλλος   στέκεται στην άλλη πλευρά . Τρέχουν και όταν φτάσουν στο μέσο της απόστασης πιάνονται αγκαζέ κάνουν 3 γύρους και έπειτα τρέχουν προς την πλευρά που στεκόταν πριν ,ο άλλος παίκτης . Αυτός που φτάσει πρώτος λέει «Έφτασα πρώτος» ενώ αυτός που φτάνει δεύτερος στο αρχικό σημείο λέει με κινήσεις το όνομα του άλλου παίκτη με ρυθμικές κινήσεις.


 

2.PUSH


Δημιουργοί: Βούλγαρη Αγγελική-Γλύκα  Μαριστέλλα -Ζώρα Δέσποινα
Αριθμός παικτών:3
Πως παίζεται το παιχνίδι: Φτιάχνουμε ένα κύκλο  και οι παίκτες μπαίνουν μέσα στο κύκλο .Οι παίκτες αρχίζουν να σπρώχνει ο ένας τον άλλον . Σκοπός του παιχνιδιού είναι ο κάθε παίκτης να σπρώχνοντας να βγάλει τους άλλους 2 έξω από τον κύκλο και να φωνάξει νικητής πριν μπουν οι άλλοι δυο μέσα στον κύκλο.


3.    ΣΑΛΙΓΚΑΡΟΣ


Δημιουργοί: Βιδάλης Νικόλας-Καραγιαννάκη Παρασκευή-Καραπατσακίδης Λευτέρης
Αριθμός Παικτών : Όσοι θέλουμε
Υλικό : 1 κιμωλία -1 μικρή πέτρα
Πως παίζεται το παιχνίδι: Σχεδιάζουμε στο έδαφος με την κιμωλία  σαλίγκαρους  ανάλογα με τον αριθμό των παικτών. Βάζουμε την πέτρα στην άκρη του σχήματος του σαλιγκαριού ,κάθε παίκτης σπρώχνει την πέτρα κάνοντας κουτσό ,κάθε φορά που βγαίνει η πέτρα από το σχήμα  αρχίζει από την αρχή .Σκοπός του παιχνιδιού είναι να πάει ο παίκτης την πέτρα σπρώχνοντας με κουτσό στο κέντρο του σαλιγκαριού.

Τα παρακάτω παιχνίδια είναι εμπνευσμένα από ήδη υπάρχοντα

4. ΟΥΡΑ ΠΟΥ ΒΓΑΙΝΕΙ


Δημιουργοί:
Αριθμός παικτών : Όσοι θέλουμε
Υλικό : κλαδιά από δέντρο
Πως παίζεται το παιχνίδι: Όλοι οι παίκτες βάζουν το κλαδί πίσω τους σαν ουρά. Σκοπός του παιχνιδιού είναι ο κάθε παίκτης να μαζέψει τα περισσότερα κλαδιά.


5 . ΣΚΥΤΑΛΟΔΡΟΜΙΑ


Δημιουργοί: Ζυμάρη Φιλέρια- Ψώρρα Κατερίνα
Αριθμός παικτών : Όσοι θέλουμε
Υλικό :2 Μολύβια ?8 Κώνους -2 Στεφάνια
Πως παίζεται :Χωριζόμαστε σε δύο ομάδες. Φτιάχνουμε μια διαδρομή με 4 κώνους και 1 στεφάνι για την κάθε ομάδα . Ο πρώτος παίκτης της κάθε ομάδας κρατά το μολύβι και με το σφύριγμα του κριτή πρέπει να περάσει πάνω από το στεφάνι και πηδήξει πάνω από τους κώνους και στο τέλος να επιστρέψει πίσω και να δώσει το μολύβι στον επόμενο παίκτη. Σκοπός του παιχνιδιού είναι ποια ομάδα θα ολοκληρώσει πρώτη την διαδρομή.