Προγράμματα Πολιτισμού

Η Δ΄ τάξη του σχολείου μας, τη Τετάρτη 27 Μαΐου  2015, στο πλαίσιο του προγράμματος «Τα παιχνίδια μας ενώνουν», συμμετείχε στο διαμαθητικό φεστιβάλ παραδοσιακού χορού  που διοργανώθηκε στο Πολιτιστικό Μικρασιατικό Σύλλογο Φάρος-Βαρβασίου από τη Σχολική Σύμβουλο Φυσικής Αγωγής Χίου κ.  Ευδοκία Σαμουηλίδου. Έτσι μαζί με τα παιδιά του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου χόρεψαν παραδοσιακούς χορούς της Χίου.

Επίσης, την Τετάρτη 10 Ιουνίου 2015, η Δ΄ τάξη  πήρε μέρος στη θεατρική παράσταση του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου Χίου που δόθηκε στο Ομήρειο Π.Κ.Δ. Χίου και είχε τίτλο «Παραμυθο…μπερδέματα».

Ήταν δύο παραστάσεις που τις απόλαυσαν όλοι, συμμετέχοντες και θεατές.

Την Τετάρτη 29 Απριλίου η τάξη μας (ΣΤ΄) πήρε μέρος στο κυνήγι θησαυρού στο Κάστρο της Χίου. Η τάξη χωρίστηκε σε 2 ομάδες των 8 ατόμων. Καθεμιά είχε το δικό της λάβαρο και τη δική της ονομασία. Έτσι η μια ομάδα ονομάστηκε "Βυζαντινοί Μονομάχοι" και η άλλη "Παλαιολόγοι Ερειθιανής". Στο κυνήγι συμμετείχαν 11 ομάδες από διάφορα σχολεία. Οι ομάδες μας έλυσαν πολλούς γρίφους, ανταποκρίθηκαν σε πολλές δραστηριότητες/δοκιμασίες και μάζεψαν πολλά κομμάτια από το γρανάζι της χρονομηχανής. Και οι 2 ομάδες συγκέντρωσαν 11 κομμάτια, καθένα από τα οποία αντιστοιχεί σε 11 μνημεία του Κάστρου. Η νικήτρια ομάδα ήταν από το 2ο Δ.Σ. ΧΙΟΥ που βρήκε 13 κομμάτια. Περάσαμε πολύ ωραία και μάθαμε χρήσιμα πράγματα τόσο από τους υπεύθυνους του προγράμματος όσο και από τους προσκόπους που μας περίμεναν σε κάθε μνημείο. Ο θησαυρός είναι η συμμετοχή μας και η ανακάλυψη των "θησαυρών" που κρύβει το κάστρο της Χίου...

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΠΑΡΑΚΑΤΩ

Στα πλαίσια των προγραμμάτων της τάξης «Κάμπος Χίου- Ένα περιβόλι στον πολιτισμό» και «My classroom?s garden for Europe», οι μαθητές κατασκεύασαν μακέτες από ανακυκλώσιμα και άλλα υλικά. Κάθε ομάδα κατασκεύασε τη δική της μακέτα όσο καλύτερα μπορούσε. Συγχαρητήρια στους μαθητές! Οι μακέτες ακολουθούν παρακάτω? 

ΣΤΟ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΑΛΛΙΜΑΣΙΑΣ

Τα παιδιά της Γ΄και Δ΄τάξης μαζί με τους εκπαιδευτικούς του σχολείου μας Τριπολίτη Γιάννη, Κούρτογλου Κυριακή και Καμβύση Χριστίνα παρακολούθησαν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Μουσείου "Μικροί Καλλαντιστές" και έμεινα ενθουσιασμένα.