Τρι17Απρ201810:07

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

ΓΙΑ ΤΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΤΟΥ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΥ

Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα ενάντια στη σχολική βία (6 Μαρτίου) πραγματοποιήθηκαν στο 2ο δημοτικό σχολείο Βροντάδου κάποιες δραστηριότητες με δύο σημαντικούς στόχους. Ο πρώτος στόχος ήταν η ευαισθητοποίηση των υπολοίπων μαθητών του σχολείου στο φαινόμενο της σχολικής βίας και ο δεύτερος στόχος η ετοιμότητά τους να αντιδράσουν ενεργά απέναντι σε ενδεχόμενες καταστάσεις βίας.

Στα πλαίσια του πρώτου στόχου η εκπαιδευτικός ειδικής αγωγής, Ταλιάνη Ευστρατία, παρουσίασε σε ομάδες, κατά βάση, των δύο τάξεων μια σειρά από δραστηριότητες οι οποίες εντάσσονται σε ένα γενικότερο πλαίσιο παρέμβασης και αντιμετώπισης προκλητικών συμπεριφορών.

Συγκεκριμένα παρουσιάστηκαν βίντεο, ακολούθησε συζήτηση, ανάλυση αληθινών περιστατικών, βιωματική συζήτηση και διδασκαλία μεταγνωστικών στρατηγικών επίλυσης κοινωνικού τύπου προβλημάτων και κόμικ.

Ακόμη παρουσιάστηκε ένα ψηφιακό παραμύθι της δασκάλας ειδικής αγωγής με θέμα την ενδοσχολική βία και οι μαθητές της Α’ και Β’ τάξης συνδημιούργησαν ένα ψηφιακό παραμύθι. Λόγω έλλειψης χρόνου δόθηκε στους δασκάλους των τάξεων υλικό για δημιουργία κολάζ, κόμικ και αφίσας μέσα στην τάξη.

https://eidikiagogi0.webnode.gr/psifiaka-vivlia/