Τρι28Απρ201514:10

                                     «Κτίζοντας τον εθελοντισμό στα σχολεία»

                                                               ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΥ


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ- ΚΑΛΕΣΜΑ

«Κτίζοντας τον εθελοντισμό στα σχολεία»

Η ΚτΥπ ΑΕ εθνικός υποστηρικτής του Let’s do it Greece 2015

Αθήνα, 1 Απριλίου 2015

Η εταιρεία «Κτιριακές Yποδομές ΑΕ» [ΚτΥπ], εθνικός υποστηρικτής στην εκστρατεία Let’s do it Greece 2015, καλεί όλα τα σχολεία της χώρας  να συμμετάσχουν στην «Εβδομάδα Εθελοντισμού».

DSCN0372.JPG DSCN0375.JPG DSCN0382.JPG

Η συγκεκριμένη δράση η οποία διοργανώνεται για τέταρτη χρονιά στη χώρα μας και έχει υιοθετηθεί από εκατοντάδες εθελοντικές ομάδες, περιβαλλοντικές οργανώσεις, σχολεία και φορείς σε όλη την Ελλάδα, γίνεται με την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας [βλ. συνημμένα έγγραφα].Με απώτερο στόχο την ευαισθητοποίηση της μαθητικής-εκπαιδευτικής κοινότητας για την προστασία του περιβάλλοντος, τα σχολεία που θα συμμετάσχουν στη δράση θα καθαρίσουν, θα εξωραΐσουν και θα αναδείξουν την αισθητική των σχολείων τους σε κάθε γωνιά της χώρας*.

Οι δράσεις θα υλοποιηθούν κατά τη διάρκεια της εβδομάδας της 20ης Απριλίου. Η εβδομάδα θα κλείσει με μια πανηγυρική πανελλαδική εκδήλωση, την Κυριακή 26 Απριλίου.

Η προβολή των δράσεων θα γίνει μεταξύ άλλων και από την ΚτΥπ ΑΕ. Θα δημιουργηθεί ψηφιακό λεύκωμα με  φωτογραφικό υλικό των δράσεων από τα σχολεία που θα συμμετάσχουν στην φετινή καμπάνια. Το λεύκωμα θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της ΚτΥπ ΑΕ.

Η δήλωση συμμετοχής στη δράση για κάθε σχολείο πρέπεινα γίνεται α) ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδας www.letsdoitgreece.org και β) στην αρμόδια διεύθυνση πρωτοβάθμιας ή δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Ευχόμαστε καλή επιτυχία σε όλους τους εθελοντές των σχολείων της χώρας!

Ενδεικτικές δράσεις στα σχολεία:

Οι παραπάνω δράσεις είναι ενδεικτικές. Τα σχολεία μπορούν να επιλέξουν επιπλέον δράσεις.