Ψήφισμα Συλλόγου Διδασκόντων 5/12/2016

Ο Σύλλογος διδασκόντων του 2ου  Δημοτικού Σχολείου Βροντάδου Παναγίας Ερειθιανής συγκλήθηκε σήμερα Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2016 και ώρα  8:00 το πρωί.

Ο Διευθυντής πήρε το λόγο.

Από την Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2016 γίναμε φτωχότεροι….

Έφυγε από κοντά μας για πάντα ο άνθρωπος, η αγαπημένη μας συνάδελφος συνεργάτης και φίλη που όπως μια μητέρα στοργική έσκεπε το Σχολείο μας.

Η Καίτη, που σε ολόκληρη τη ζωή της  περιέβαλε το Σχολείο με απέραντη αγάπη και αφιέρωσε σ’ αυτό το μεγαλύτερο μέρος της δημιουργικότητάς της.

Υπήρξε για το Σχολείο μας αληθινός στυλοβάτης. Κανένας πριν από εκείνην και κανείς μετά από αυτήν δεν μπόρεσε και δεν θα μπορέσει να αφιερώσει τόσο χρόνο, τόση φροντίδα, τόση στοργή και τόση αγάπη. Η Καίτη ήταν ο άνθρωπος που ήξερε να δίνει. Να δίνει απλόχερα σε όλους. Στους μαθητές που υπεραγαπούσε, στους συναδέλφους που στήριζε, στους γονείς που συμβούλευε.

Η δική της ζωή υπήρξε λιτή και απέριττη. Εκεί εφάρμοζε το «παν μέτρον άριστον», για το Σχολείο όμως οραματιζόταν πάντα τα καλύτερα, τα ωραιότερα, τα πλέον ωφέλιμα για τους μαθητές μας.

Παράδειγμα αυτού του οράματος υπήρξε η Βιβλιοθήκη του Σχολείου, έργο μιας ακάματης προσπάθειας, δική της έμπνευση  και δημιουργία, που την έχει συνδέσει με την πεμπτουσία της Φιλαναγνωσίας  στον τόπο μας. Αφιέρωσε ατελείωτες ώρες εργασίας για την οργάνωση και λειτουργία της. Και στο τέλος πέτυχε να υπάρχει για το Σχολείο μας και για όλο το Βροντάδο ένα κόσμημα προς όφελος των παιδιών και των δασκάλων.

Επίσης οργάνωσε και λειτούργησε υποδειγματικά το Ολοήμερο τμήμα του Σχολείου πρωτοπορώντας στον τρόπο που παρείχε αυτό τη γνώση, καινοτομώντας δε διαρκώς, το έκανε ελκυστικότατο για τους μαθητές που το παρακολουθούσαν. 

Για πολλά χρόνια πρωτοστάτησε μέσω του περιοδικού Μικρός Ευκλείδης, σε συνεργασία με το τοπικό παράρτημα της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας, στον τρόπο που διδάσκονταν τα μαθηματικά. Συμμετείχε ως επιμορφώτρια σε πολλά σεμινάρια και οι τάξεις της λάμβαναν μέρος με επιτυχία στους ετήσιους διαγωνισμούς της ΕΜΕ.   

Η αγάπη της για τα παιδιά ήταν αδαπάνητη, χωρίς διακρίσεις, χωρίς υστεροβουλία, χωρίς όρια. Δεν υπάρχει μαθητής της που να μην την σκέφτεται με αγάπη και ευγνωμοσύνη, για όσα πρόσφερε μέσα στην τάξη και έξω από αυτήν. Για το ήθος, τη συνέπεια, την πραότητα, τη συνεργασία της και κυρίως την αγάπη με την οποία περιέβαλε όλους.

Η Καίτη αρνήθηκε, παρά τις μεγάλες δυνατότητες που είχε, την προσωπική της ανέλιξη και προτίμησε να παραμείνει για το Σχολείο εργάτης άοκνος και αφοσιωμένος.

Μέχρι τέλους νοιαζόταν και συμβούλευε, οραματιζόταν και προσπαθούσε. Ακόμη και σαν συνταξιούχος βοηθούσε στη βελτίωση της οργάνωσης της βιβλιοθήκης των εκπαιδευτικών. Αφήνει πίσω της ένα τεράστιο έργο που αποτυπώνεται στην εξέλιξη των παιδιών που υπήρξαν μαθητές της, σε κάθε χώρο, κάθε γωνιά του Σχολείου που φρόντιζε. Η Καίτη ήξερε να χαμογελά, να χαίρεται και κυρίως ήξερε να καταλαβαίνει, να συναισθάνεται, να κατανοεί.

Η βαθιά πίστη της στο Θεό της έδινε αισιοδοξία, δύναμη, θέληση στον αγώνα του καλού.

«Ουδείς αθλητής στεφανούται εάν μη νομίμως αθλήση»

Η Καίτη τόσο στην επαγγελματική, όσο και στην προσωπική ζωή της αγωνιζόταν με θάρρος και αυταπάρνηση. Ως το τέλος. Δεν πρόδωσε ποτέ τις αρχές, τις ιδέες της, τις πεποιθήσεις της.

Η μνήμη και το έργο της θα είναι για μας οδηγός για πάντα!!

Στη συνέχεια ο Σύλλογος διδασκόντων αποφάσισε ομόφωνα :

1)      Να παρευρεθούν όλοι οι εκπαιδευτικοί  του Σχολείου στην εξόδιο ακολουθία και να αποχαιρετήσουν την «Καίτη» εκφράζοντας τα ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένειά της.

2)      Να δοθεί στη μνήμη της από τους εκπαιδευτικούς, χρηματικό ποσό για τις ανάγκες της βιβλιοθήκης.

3)    Να λάβει η αίθουσα της Σχολικής βιβλιοθήκης το όνομά της.

4)   Να καθιερωθεί ετήσιο «βραβείο φιλαναγνωσίας» που θα φέρει το όνομά της.

5)    Να δημοσιευτεί το ψήφισμα στην ιστοσελίδα του Σχολείου.

6)    Να επιδοθεί το παρόν στην οικογένεια της θανούσης.

Για τα παραπάνω συντάχθηκε το παρόν  και υπογράφεται.

                                           Ο Διευθυντής και οι Εκπαιδευτικοί

                                       του 2ου  Δημοτικού Σχολείου Βροντάδου

                                                      Παναγίας Ερειθιανής