Οι μαθητές της Δ΄ τάξης, ολοκληρώνοντας στο μάθημα της Γλώσσας την ενότητα που έχει τίτλο «Η ελιά», γνώρισαν τη μεγάλη διατροφική αξία του ελαιόλαδου, καθώς αποτελεί μια πολύ υγιεινή και πλούσια σε γεύση τροφή, που χρησιμοποιείται ευρύτατα στην ελληνική και στη μεσογειακή κουζίνα.

Αφού συνέλλεξαν συνταγές για φαγητά και γλυκά που φτιάχνονται με ελαιόλαδο, αποφάσισαν να φτιάξουν κέικ.

Έτσι την Πέμπτη 12 Φεβρουαρίου 2015 (Τσικνοπέμπτη) έφτιαξαν κέικ με σοκολάτα και με πορτοκάλι, χρησιμοποιώντας ελαιόλαδο και γιόρτασαν έτσι τη δική τους... «Γλυκοπέμπτη».

Δείτε τους «Μικρούς ζαχαροπλάστες» να δημιουργούν, αλλά και να απολαμβάνουν τη δημιουργία τους.