Καινοτόμες δράσεις

Η Δ΄ τάξη του σχολείου μας, τη Τετάρτη 27 Μαΐου  2015, στο πλαίσιο του προγράμματος «Τα παιχνίδια μας ενώνουν», συμμετείχε στο διαμαθητικό φεστιβάλ παραδοσιακού χορού  που διοργανώθηκε στο Πολιτιστικό Μικρασιατικό Σύλλογο Φάρος-Βαρβασίου από τη Σχολική Σύμβουλο Φυσικής Αγωγής Χίου κ.  Ευδοκία Σαμουηλίδου. Έτσι μαζί με τα παιδιά του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου χόρεψαν παραδοσιακούς χορούς της Χίου.

Επίσης, την Τετάρτη 10 Ιουνίου 2015, η Δ΄ τάξη  πήρε μέρος στη θεατρική παράσταση του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου Χίου που δόθηκε στο Ομήρειο Π.Κ.Δ. Χίου και είχε τίτλο «Παραμυθο…μπερδέματα».

Ήταν δύο παραστάσεις που τις απόλαυσαν όλοι, συμμετέχοντες και θεατές.

222 κλήσεις σε 50’ οι μικροί μαθητές τροχονόμοι

Για μία ημέρα τροχονόμοι έγιναν οι μαθητές της έκτης δημοτικού του  2ου δημοτικού σχολείου Βροντάδου, μοιράζοντας κλήσεις σε οδηγούς που παραβίαζαν τον κώδικα οδικής κυκλοφορίας.  Τα παιδιά συμμετέχοντας στην πρωτοβουλία του Διοικητή της Τροχαίας Χίου  Γιάννη  Αραμπατζή και στα πλαίσια του προγράμματος κυκλοφοριακής αγωγής που εκπονούν με τον δάσκαλό τους Μαν. Τσαγκάτο, βρέθηκαν στο κέντρο της πόλης και στα πρώτα είκοσι λεπτά βεβαίωσαν πάνω από 30 κλήσεις για κράνος και ζώνη ασφαλείας. (πηγή: politischios.gr)

Την Τετάρτη 29 Απριλίου η τάξη μας (ΣΤ΄) πήρε μέρος στο κυνήγι θησαυρού στο Κάστρο της Χίου. Η τάξη χωρίστηκε σε 2 ομάδες των 8 ατόμων. Καθεμιά είχε το δικό της λάβαρο και τη δική της ονομασία. Έτσι η μια ομάδα ονομάστηκε "Βυζαντινοί Μονομάχοι" και η άλλη "Παλαιολόγοι Ερειθιανής". Στο κυνήγι συμμετείχαν 11 ομάδες από διάφορα σχολεία. Οι ομάδες μας έλυσαν πολλούς γρίφους, ανταποκρίθηκαν σε πολλές δραστηριότητες/δοκιμασίες και μάζεψαν πολλά κομμάτια από το γρανάζι της χρονομηχανής. Και οι 2 ομάδες συγκέντρωσαν 11 κομμάτια, καθένα από τα οποία αντιστοιχεί σε 11 μνημεία του Κάστρου. Η νικήτρια ομάδα ήταν από το 2ο Δ.Σ. ΧΙΟΥ που βρήκε 13 κομμάτια. Περάσαμε πολύ ωραία και μάθαμε χρήσιμα πράγματα τόσο από τους υπεύθυνους του προγράμματος όσο και από τους προσκόπους που μας περίμεναν σε κάθε μνημείο. Ο θησαυρός είναι η συμμετοχή μας και η ανακάλυψη των "θησαυρών" που κρύβει το κάστρο της Χίου...

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΠΑΡΑΚΑΤΩ

Ημέρα κατά του σχολικού εκφοβισμού: Η μέρα αυτή έχει μπει πια για τα καλά στη ζωή μας. Θεατρικά δρώμενα, ζωγραφική, συνθήματα κατά της βίας, τραγούδια κι άλλα πολλά περιλαμβάνονται στις δράσεις κατά της σχολικής βίας. Το σημαντικότερο είναι όμως η ειρηνική επίλυση των διαφορών, η αποδοχή του διαφορετικού να γίνει βίωμα σε καθημερινή πρακτική. Να είναι τρόπος ζωής!!! Κι αυτό είναι δύσκολο καθώς απαιτεί συνεργασία και ταύτιση απόψεων και στάσεων πολλών φορέων (οικογένειας, σχολείου, πολιτείας). Να θυμόμαστε πάντα ότι: ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΣΕ ΑΛΛΟΥΣ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΣΕ ΕΜΑΣ!!!

Οι δράσεις μας γι αυτήν την ημέρα παρουσιάζονται ΕΔΩ!!!

Στα πλαίσια της Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού, με θεματικό άξονα: «Ρατσισμός και  Διαφορετικότητα, όλοι διαφορετικοί όλοι ίσοι»   το σχολείο μας πραγματοποίησε δραστηριότητες όπως:

  • Παιχνίδια στην αυλή υπό τις οδηγίες του γυμναστή μας
  • Προβολή σχετικών βίντεο και συζήτηση στην τάξη
  • Ζωγραφική στην τάξη

Υποκατηγορίες