Ο ντελάλης της Ερειθιανής

Τρι20Απρ202111:14

Η διευθύντρια, το διδακτικό προσωπικό και οι μαθητές του σχολείου μας, εύχονται σε όλους Καλό Πάσχα!

 

pashalini karta

Στο βαθύ κόκκινο η Χίος

Από τις 06.00 το πρωί της Πέμπτης 4/3/2021 και ως και την Τρίτη 16/3/2021 τα Σχολεία της Χίου θα παραμείνουν κλειστά μετά τις ανακοινώσεις του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας. Το μάθημα θα γίνεται με τηλεεκπαίδευση. Το πρόγραμμα θα ανακοινωθεί στους γονείς από τους εκπαιδευτικούς των τάξεων.

Εγγραφές μαθητών στην Α ΄Δημοτικού για το σχολικό έτος 2021-2022

Οι αιτήσεις για την εγγραφή των μαθητών/τριών που θα φοιτήσουν  για πρώτη φορά στην Α΄ τάξη του δημοτικού σχολείου,  το σχολικό έτος 2021-2022, θα πραγματοποιηθούν από 1 έως 19 Μαρτίου 2021. Η προσέλευση των γονέων στο Σχολείο θα γίνεται κατόπιν τηλεφωνικού ραντεβού με τη διευθύντρια του Σχολείου τηλέφωνο 2271092482 κινητό 6974472055

ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΕΓΓΡΑΦΩΝ

  • Πιστοποιητικό γέννησης Δήμου ή Κοινότητας ( το παίρνει η διευθύντρια από το myschool)
  • Βιβλιάριο Εμβολίων του/της μαθητή/τριας, ή προσκόμιση άλλου στοιχείου, από το οποίο αποδεικνύεται ότι έγιναν τα εμβόλια που προβλέπονται και είναι ενταγμένα στο Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμών.
  • Το Ατομικό Δελτίο Υγείας Μαθητή
  • Αποδεικτικό στοιχείο από το οποίο διαπιστώνεται η διεύθυνση κατοικίας του μαθητή/τριας
  • Βεβαίωση Φοίτησης Νηπιαγωγείου

ΑΠΟΦΑΣΗ 52η

Ο Δήμαρχος ΧίουΈχοντας υπόψη:

1. Τις διατάξεις του Ν. 3852/2010 (ΦΕΚ 87/2010 τεύχος Α ) "Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και τηςΑποκεντρωμένης Διοίκησης - Πρόγραμμα Καλλικράτης"

.2. Τις διατάξεις του Ν.4555/2018 (ΦΕΚ 133/2018 τεύχος Α΄) - Πρόγραμμα Κλεισθένης Ι

.3. Τις έντονες καιρικές συνθήκες που επικρατούν στο νησί μας.ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕΤην αναστολή λειτουργίας όλων των Σχολικών Μονάδων της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, ΔευτεροβάθμιαςΕκπαίδευσης. των Σχολείων Ειδικής Αγωγής όλων των βαθμίδων καθώς και των Βρεφονηπιακών Σταθμών τουΔήμου Χίου για το διάστημα από Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2021 έως και Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2021 λόγω εκτάκτων καιρικών συνθηκών, με στόχο την ασφάλεια μαθητών και εκπαιδευτικών και την αποφυγή ατυχημάτων.Η παρούσα να κοινοποιηθεί αρμοδίως.

Χίος, 14 Φεβρουαρίου 2021Αριθ.πρωτ.: 10011

Ο Δήμαρχος Χίου

Κάρμαντζης Σταμάτιος

Κυρ17Ιαν202117:36

Κλείσιμο των σχολείων της Χίου τη Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2021

Σύμφωνα με απόφαση του Δημάρχου Χίου τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά τη Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2021 λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών.

Αγαπητοί γονείς,
Καλή χρονιά και ευλογημένο το 2021.
 
Σας ενημερώνουμε ότι το Σχολείο μας θα ξεκινήσει ξανά τη λειτουργία του (Ολοήμερο και Πρωινή ζώνη) στους χώρους της Ερειθιανής στο προκάτ, σε κοντέινερ και σε αίθουσα κάτω από το Νηπιαγωγείο.
 
Η προσέλευση των μαθητών το πρωί θα γίνεται ως εξής:
Κεντρική αυλόπορτα: Γ΄τάξη 8:05, ΣΤ τάξη: 8:10
Αυλόπορτα Ολοημέρου: Πρωινή ζώνη: 7:25-8:00
Α΄τάξη:8:05, Β΄τάξη:8:10, Δ΄τάξη:8:15Ε΄τάξη: 8:15
 
Η αποχώρηση των μαθητών θα γίνεται ως εξής:
Κεντρική Αυλόπορτα: Γ΄τάξη: 1:10μ.μ, ΣΤ΄τάξη: 1:15μ.μ
Αυλόπορτα ΟλοημέρουΔ΄τάξη: 1:05μ.μ.   Α΄τάξη: 1:10μ.μ.  Β΄τάξη: 1:15μ.μ.  Ε΄τάξη: 1:20μ.μ.
 
Όσες οικογένειές έχουν δύο παιδιά και πάνω επιλέγουν ποια ώρα τους διευκολύνει. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τον συνωστισμό, να κρατάτε τις αποστάσεις και να τηρείτε τα μέτρα. Η μάσκα είναι υποχρεωτική, εκτός αν υπάρχει ιατρική γνωμάτευση, οπότε το παιδί φοράει προσωπίδα. Παρακαλούμε τα παιδιά να έχουν μαζί τους περισσότερες από μία μάσκες καθώς και ατομικά μέσα υγιεινής, απολυμαντικά μαντιλάκια, χαρτομάντηλα και λοιπά. Φυσικά να έχουν φαγητό για τα διαλείμματα και το Ολοήμερο . Παρακαλούμε για την κατανόηση και συνεργασία σας καθώς οι συνθήκες είναι δύσκολες και έγιναν ακόμα δυσκολότερες λόγω του σεισμού. Οι τάξεις θα λειτουργούν με ανοικτά παράθυρα και θέρμανση και παρακαλούμε τα παιδιά να ντύνονται κατάλληλα. Ευχόμαστε καλό ξεκίνημα.
 
Με εκτίμηση
Ο Σύλλογος Διδασκόντων

Αποχαιρετισμός Σχολείου

 

Μετά από 30 χρόνια υπηρεσίας και συνεχούς παρουσίας, (ακόμα και τα χρόνια που ήμουν αποσπασμένος στο γραφείο ήμουν παρών  ως γονέας), έφθασε η στιγμή να αποχωρήσω από το αγαπημένο μου Σχολείο.

Το 2ο Δημοτικό Σχολείο Βροντάδου Παναγίας Ερειθιανής

Το Σχολείο που πρωτογνώρισα το 1967 σαν μαθητής και στο οποίο υπηρετώ από το 1992. Έχοντας περάσει τόσα χρόνια από όλες τις θέσεις που μπορούσε να περάσει κάποιος σ’ ένα Σχολείο (μαθητής, εκπαιδευτικός, γονέας, πρόεδρος του Συλλόγου γονέων, Διευθυντής ) δημιούργησα ένα ιστορικό ρεκόρ θα έλεγα, που σίγουρα θα αργήσει πολύ να καταρριφθεί. Όμως αυτό που είμαι βέβαιος πως δε θα καταρριφθεί ποτέ, είναι η θέση που κατέχει και θα κατέχει πάντα στην καρδιά μου και η απέραντη αγάπη μου γι’ αυτό. Πάντα θα παρακολουθώ τις δράσεις του και θα είμαι με όποιο τρόπο μπορώ κοντά του, όποτε και αν αυτό μου ζητηθεί. Ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου όλους τους μαθητές μου και τους γονείς τους . Ευχαριστώ βέβαια πάνω απ' όλα και όλους τους αγαπημένους/ες συναδέλφους μου, με όποια ιδιότητα δική μου ή δική τους  έχουμε συνεργαστεί.

Εύχομαι καλές γιορτές με υγεία σε όλους.

Αντίο αγαπημένο μου Σχολείο!

Γιάννης Κριμιζής

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΕΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΑΣ

   Αγαπητοί γονείς, επικοινωνώ μαζί σας μέσω της ιστοσελίδας του Σχολείου μας για να σας ενημερώσω σχετικά με την εξ αποστάσεως διδασκαλία και τις ενέργειες που έχουν γίνει με αυτήν. Ο  Σύλλογος Διδασκόντων του Σχολείου μας, από νωρίς τον Σεπτέμβριο, προέβλεψε την παρούσα κατάσταση  και έτσι έγινε προμήθεια ηλεκτρονικού υλικού για την υποστήριξη των εκπαιδευτικών και παιδιών του Σχολείου μας.

     Έχουμε την πρόθεση να αγοράσουμε, με τα πενιχρά μέσα που διαθέτουμε και άλλο ηλεκτρονικό εξοπλισμό ώστε να εξασφαλίσουμε όσο το δυνατόν περισσότερα παιδιά που ανήκουν σε οικογένειες με ανάγκες, όμως για αυτό αναμένουμε την έγκριση της Σχολικής Επιτροπής του Δήμου Χίου.

      Οι δάσκαλοι του σχολείου μας επιμορφώθηκαν στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση μέσω της πλατφόρμας  Webex και δίνουν καθημερινά τον καλύτερο εαυτό τους για την διδασκαλία, κάτω από συχνά αντίξοες συνθήκες,  λόγω της ίδιας της πλατφόρμας, των συνδέσεων και των δικτύων .

     Δυστυχώς επιστέγασμα όλων αυτών ήρθε ο σεισμός που κατέστησε το Παλαιό Διδακτήριο ακατάλληλο «κίτρινο» . Υπήρξαμε τυχεροί μέσα στην ατυχία μας, καθώς ευεργέτης του Σχολείου μας, ο κ. Αντώνης- Στάμος  Φαράκλας , στον οποίο εκφράζουμε τις θερμότερες ευχαριστίες μας, διέθεσε μεγάλο ποσό δωρεάς προς τον Δήμο Χίου για τις μελέτες που χρειάζεται να γίνουν  για να  ενταχθεί το Σχολείο μας σε Πρόγραμμα επισκευών ως σεισμόπληκτο. Εδώ πρέπει να ευχαριστήσω τον Δήμαρχο κ. Σταμάτη Κάρματζη για το προσωπικό ενδιαφέρον του και τους αρμόδιους Αντιδημάρχους, καθώς και την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου για την άμεση αντίδρασή της στην επίλυση του προβλήματος. Στο πλευρό μας έχουμε τον Σύλλογο Γονέων που συνδράμει όπου και όπως μπορεί και τον ευχαριστούμε από καρδιάς.  Με την αρωγή όλων το Σχολείο θα είναι έτοιμο  να λειτουργήσει στις 7 Ιανουαρίου 2021 ,κάτω από διαφορετικές συνθήκες, αλλά με ασφάλεια και

      Παρά τις αντίξοες συνθήκες, τον περιορισμένο χώρο και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε από μεμονωμένες περιπτώσεις που δεν κατανοούν  ότι το Σχολείο οφείλει να στεγάσει 80 μαθητές/τριες που βρέθηκαν αιφνίδια «άστεγοι», εμείς θα συνεχίσουμε να προσπαθούμε για το καλύτερο ως Σύλλογος Διδασκόντων βάζοντας πάντα πάνω από όλα τις ανάγκες των παιδιών μας.  

Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΩΝ

 ΚΑΙ Η ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ