Ο ντελάλης της Ερειθιανής

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ

 

Αγαπητοί μας μαθητές, γονείς και κηδεμόνες, επικοινωνούμε μαζί σας μέσω της ιστοσελίδας του Σχολείου μας για να σας ενημερώσουμε σχετικά με τον Αγιασμό του Σχολείου μας και την έναρξη των μαθημάτων. Ο  Σύλλογος Διδασκόντων του Σχολείου μας , σας καλωσορίζει και σας εύχεται Καλή Σχολική Χρονιά. Ο Αγιασμός θα πραγματοποιηθεί στις 8:30π.μ. στην Νότια αυλή, τα παιδιά θα προσέλθουν στις 8:15π.μ. Οι μαθητές της Δ΄, Ε΄, ΣΤ΄τάξης από την είσοδο Ολοημέρου ενώ οι μαθητές της Α΄, Β΄, Γ΄τάξης από την κεντρική είσοδο του Σχολείου μας. Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική για όλα τα παιδιά του Σχολείου εκτός αυτών που με ιατρική γνωμάτευση χρησιμοποιούν προσωπίδα.

Τα παιδιά της Α΄τάξης θα τα παραλάβει στην είσοδο η δασκάλα τους, δυστυχώς λόγω της πανδημίας δεν επιτρέπονται γονείς εντός του χώρου του Σχολείου. Αμέσως μετά τον Αγιασμό όλα τα παιδιά θα αποχωρίσουν.

Η διενέργεια αυτοδιαγνωστικού ελέγχου( self test) είναι υποχρεωτική για όλους τους μαθητές εκτός των παιδιών που έχουν ιστορικό νόσησης το τελευταίο εξάμηνο. Το self test θα διενεργείται κάθε Δευτέρα και Πέμπτη στο σπίτι και  τα παιδιά θα πρέπει να  δείχνουν την βεβαίωση στον δάσκαλό τους κάθε Τρίτη και Παρασκευή. Για τον Αγιασμό και μόνο τα παιδιά θα κάνουν το self test την Κυριακή και όχι την Δευτέρα, ώστε να  προσκομίσουν βεβαίωση την Δευτέρα το πρωί, την Πέμπτη θα το κάνουν κανονικά και θα το προσκομίσουν την Παρασκευή.

Την Τρίτη  14 Σεπτεμβρίου τα παιδιά θα έλθουν στο Σχολείο κανονικά προσέλευση από 8π.μ προσευχή 8:15πμ με τις τσάντες τους για να παραλάβουν τα βιβλία τους και θα σχολάσουν  κανονικά στις 1:15μ.μ. Η ΕΊΣΟΔΟΣ ΚΑΙ Η ΈΞΟΔΟΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΏΝ  από την Τρίτη 14- 9- 21 και εξής ορίζεται Α΄, Β΄, και ΣΤ΄ από την είσοδο Ολοημέρου, Γ΄, Δ΄, Ε΄ από την κεντρική είσοδο. Η Πρωινή Ζώνη θα λειτουργήσει κανονικά  και το Ολοήμερο έως τις 3μμ καθώς δεν έχει έρθει ακόμα όλο το  προσωπικό.

Αναλυτικές γραπτές οδηγίες θα δοθούν την Τρίτη από τους δασκάλους των τάξεων.

ΜΕ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΕΥΧΕΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ

 

 

 

Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΩΝ  ΚΑΙ

Η ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΠΕΛΑΝΤΗ

Πεμ6Μάι202107:56

 

Εφαρμογή του υποχρεωτικού μέτρου του διαγνωστικού ελέγχου νόσησης (δωρεάν αυτοδιαγνωστικός έλεγχος - Self Test) από τον κορωνοϊό COVID-19 σε μαθητές/τριες, εκπαιδευτικούς.

 

 

 

 

Πατήστε εδώ για να καταβάσετε την εγκύκλιο για τα Self-Test της COVID-19.

Πατήστε εδώ για να καταβάσετε τη σχολική κάρτα για COVID-19.

 

 

Τρι20Απρ202111:14

Η διευθύντρια, το διδακτικό προσωπικό και οι μαθητές του σχολείου μας, εύχονται σε όλους Καλό Πάσχα!

 

pashalini karta

Στο βαθύ κόκκινο η Χίος

Από τις 06.00 το πρωί της Πέμπτης 4/3/2021 και ως και την Τρίτη 16/3/2021 τα Σχολεία της Χίου θα παραμείνουν κλειστά μετά τις ανακοινώσεις του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας. Το μάθημα θα γίνεται με τηλεεκπαίδευση. Το πρόγραμμα θα ανακοινωθεί στους γονείς από τους εκπαιδευτικούς των τάξεων.

Εγγραφές μαθητών στην Α ΄Δημοτικού για το σχολικό έτος 2021-2022

Οι αιτήσεις για την εγγραφή των μαθητών/τριών που θα φοιτήσουν  για πρώτη φορά στην Α΄ τάξη του δημοτικού σχολείου,  το σχολικό έτος 2021-2022, θα πραγματοποιηθούν από 1 έως 19 Μαρτίου 2021. Η προσέλευση των γονέων στο Σχολείο θα γίνεται κατόπιν τηλεφωνικού ραντεβού με τη διευθύντρια του Σχολείου τηλέφωνο 2271092482 κινητό 6974472055

ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΕΓΓΡΑΦΩΝ

  • Πιστοποιητικό γέννησης Δήμου ή Κοινότητας ( το παίρνει η διευθύντρια από το myschool)
  • Βιβλιάριο Εμβολίων του/της μαθητή/τριας, ή προσκόμιση άλλου στοιχείου, από το οποίο αποδεικνύεται ότι έγιναν τα εμβόλια που προβλέπονται και είναι ενταγμένα στο Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμών.
  • Το Ατομικό Δελτίο Υγείας Μαθητή
  • Αποδεικτικό στοιχείο από το οποίο διαπιστώνεται η διεύθυνση κατοικίας του μαθητή/τριας
  • Βεβαίωση Φοίτησης Νηπιαγωγείου

ΑΠΟΦΑΣΗ 52η

Ο Δήμαρχος ΧίουΈχοντας υπόψη:

1. Τις διατάξεις του Ν. 3852/2010 (ΦΕΚ 87/2010 τεύχος Α ) "Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και τηςΑποκεντρωμένης Διοίκησης - Πρόγραμμα Καλλικράτης"

.2. Τις διατάξεις του Ν.4555/2018 (ΦΕΚ 133/2018 τεύχος Α΄) - Πρόγραμμα Κλεισθένης Ι

.3. Τις έντονες καιρικές συνθήκες που επικρατούν στο νησί μας.ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕΤην αναστολή λειτουργίας όλων των Σχολικών Μονάδων της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, ΔευτεροβάθμιαςΕκπαίδευσης. των Σχολείων Ειδικής Αγωγής όλων των βαθμίδων καθώς και των Βρεφονηπιακών Σταθμών τουΔήμου Χίου για το διάστημα από Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2021 έως και Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2021 λόγω εκτάκτων καιρικών συνθηκών, με στόχο την ασφάλεια μαθητών και εκπαιδευτικών και την αποφυγή ατυχημάτων.Η παρούσα να κοινοποιηθεί αρμοδίως.

Χίος, 14 Φεβρουαρίου 2021Αριθ.πρωτ.: 10011

Ο Δήμαρχος Χίου

Κάρμαντζης Σταμάτιος

Κυρ17Ιαν202117:36

Κλείσιμο των σχολείων της Χίου τη Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2021

Σύμφωνα με απόφαση του Δημάρχου Χίου τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά τη Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2021 λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών.

Αγαπητοί γονείς,
Καλή χρονιά και ευλογημένο το 2021.
 
Σας ενημερώνουμε ότι το Σχολείο μας θα ξεκινήσει ξανά τη λειτουργία του (Ολοήμερο και Πρωινή ζώνη) στους χώρους της Ερειθιανής στο προκάτ, σε κοντέινερ και σε αίθουσα κάτω από το Νηπιαγωγείο.
 
Η προσέλευση των μαθητών το πρωί θα γίνεται ως εξής:
Κεντρική αυλόπορτα: Γ΄τάξη 8:05, ΣΤ τάξη: 8:10
Αυλόπορτα Ολοημέρου: Πρωινή ζώνη: 7:25-8:00
Α΄τάξη:8:05, Β΄τάξη:8:10, Δ΄τάξη:8:15Ε΄τάξη: 8:15
 
Η αποχώρηση των μαθητών θα γίνεται ως εξής:
Κεντρική Αυλόπορτα: Γ΄τάξη: 1:10μ.μ, ΣΤ΄τάξη: 1:15μ.μ
Αυλόπορτα ΟλοημέρουΔ΄τάξη: 1:05μ.μ.   Α΄τάξη: 1:10μ.μ.  Β΄τάξη: 1:15μ.μ.  Ε΄τάξη: 1:20μ.μ.
 
Όσες οικογένειές έχουν δύο παιδιά και πάνω επιλέγουν ποια ώρα τους διευκολύνει. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τον συνωστισμό, να κρατάτε τις αποστάσεις και να τηρείτε τα μέτρα. Η μάσκα είναι υποχρεωτική, εκτός αν υπάρχει ιατρική γνωμάτευση, οπότε το παιδί φοράει προσωπίδα. Παρακαλούμε τα παιδιά να έχουν μαζί τους περισσότερες από μία μάσκες καθώς και ατομικά μέσα υγιεινής, απολυμαντικά μαντιλάκια, χαρτομάντηλα και λοιπά. Φυσικά να έχουν φαγητό για τα διαλείμματα και το Ολοήμερο . Παρακαλούμε για την κατανόηση και συνεργασία σας καθώς οι συνθήκες είναι δύσκολες και έγιναν ακόμα δυσκολότερες λόγω του σεισμού. Οι τάξεις θα λειτουργούν με ανοικτά παράθυρα και θέρμανση και παρακαλούμε τα παιδιά να ντύνονται κατάλληλα. Ευχόμαστε καλό ξεκίνημα.
 
Με εκτίμηση
Ο Σύλλογος Διδασκόντων