Ο ντελάλης της Ερειθιανής

Τετ9Σεπ202008:00

 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

    Αγαπητοί γονείς, ο Αγιασμός για τη νέα Σχολική Χρονιά θα πραγματοποιηθεί στο Σχολείο μας τη Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2020 ώρα 10:30 π.μ. στον νότιο αύλειο  χώρο του Σχολείου. Ώρα προσέλευσης μαθητών 10:15 π.μ. Τον Αγιασμό θα τον παρακολουθήσουν όλα τα παιδιά καθώς το Σχολείο μας έχει μικρό αριθμό μαθητών. Λόγω της Covid 19 οι γονείς δεν επιτρέπεται να μπουν  στον χώρο του Σχολείου. Οι δάσκαλοι θα υποδέχονται τα παιδιά στην είσοδο. Ειδικά για την Α ΄τάξη, τα παιδιά θα τα παραλάβει η δασκάλα τους. Τα παιδιά θα φορούν μάσκες, δεν θα πάρουν τσάντες και θα σχολάσουν στις 11:00 π.μ. Αναλυτικές οδηγίες για τον τρόπο λειτουργίας του Σχολείου θα δοθούν στα παιδιά γραπτώς αμέσως μετά τον Αγιασμό.

Σας ευχόμαστε Καλή Σχολική Χρονιά με υγεία!

Ο Σύλλογος Διδασκόντων του Σχολείου

Τρόπος λειτουργίας – ώρες μαθημάτων & διαλειμμάτων

Το πρόγραμμα του σχολείου ορίζεται 8.00-13.25.

Προσέλευση 7.50 -8.10. Τα παιδιά πηγαίνουν κατευθείαν στις τάξεις τους, δεν αυλίζονται.

Το μάθημα ξεκινάει στις 8.15 Πρώτο διάλειμμα για την Α’, Γ’, Ε’  θα γίνεται 9.30-10.00. Πρώτο διάλειμμα για Β’,Δ’, ΣΤ’ 10.00-10.30

Δεύτερο διάλειμμα για Α’, Γ’, Ε’ 11.30-11.50. Δεύτερο διάλειμμα για Β’,Δ΄, ΣΤ΄’ 11.50-12.10

Το ωρολόγιο πρόγραμμα θα ακολουθείται κάθε μέρα κανονικά. Η Β’ τάξη θα χωριστεί, οδηγίες θα λάβετε από τη δασκάλα.         

Εφημερίες δε θα γίνονται. Κάθε τάξη θα αυλίζεται σε ξεχωριστό χώρο και θα επιβλέπεται από τον εκάστοτε διδάσκοντα.

Ώρες αποχώρησης 13.15 για Α’ και Δ’,   13.20 για Β’ και Ε’,   13.25 για Γ’ και ΣΤ’. Δε θα λειτουργήσει η πρωινή ζώνη ούτε το ολοήμερο. Όλα τα παραπάνω αποφασίστηκαν σύμφωνα με τις οδηγίες του Υπουργείου Παιδείας για τον COVID-19.

Παρ24Απρ202010:19

 Χρήσιμες οδηγίες για το εξ αποστάσεως μάθημα των Αγγλικών

 

Από Δευτέρα 27 Απριλίου οι εργασίες του μαθήματος των Αγγλικών δε θα ανεβαίνουν  στην ιστοσελίδα του Σχολείου μας, παρά μόνο στην ψηφιακή πλατφόρμα e-me. Θα τηρηθεί το ίδιο πρόγραμμα που ίσχυε ως τώρα, μόνο που τις Δευτέρες θα αναρτάται υλικό  και για την Α' τάξη.     

Το πρόγραμμα αναρτήσεων στην  ψηφιακή πλατφόρμα e-me  θα είναι το παρακάτω: Δευτέρα: Α' και Β' τάξεις, Τρίτη: Γ' τάξη, Τετάρτη: Δ' τάξη, Πέμπτη: Ε' τάξη, Παρασκευή: Στ' τάξη).   

Ακολουθείστε τις οδηγίες

Για την εγγραφή σας στις ψηφιακές τους τάξεις-κυψέλες, το μόνο που πρέπει να κάνετε είναι να μπείτε έστω μια φορά στην πλατφόρμα e-me, με τους κωδικούς τους του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου. Δεν χρειάζεται να γραφτείτε κάπου, μόνο να μπείτε μια φορά στην πλατφόρμα e-me. Έτσι θα έχετε αφήσει το ψηφιακό σας αποτύπωμα, ώστε να μπορεί να σας εντοπίζει ο εκάστοτε εκπαιδευτικός που αναρτά τις εργασίες του στην ψηφιακή τάξη .Το καλύτερο θα ήταν όλοι οι μαθητές να μπείτε στην e-me μέσα στο σαββατοκύριακο, για να ξεκινήσουν οι εκπαιδευτικοί τον εντοπισμό σας και να σας στείλουν αίτημα να γίνετε μέλη στις κυψέλες που έχουν φτιάξει. Θα σας έρθει ειδοποίηση όταν γίνει αυτό!

Παντουκειός 12 Φεβρουαρίου 2020 

 

Ξεκουραστήκαμε παίξαμε και διασκεδάσαμε πολύ, μετά από πολλές μέρες κρύου και κλεισούρας. 

 

Δευ30Δεκ201915:50

Κάλαντα στις γειτονιές της Παναγίας Ερειθιανής 

 

Όπως κάθε χρόνο την τελευταία μέρα των μαθημάτων του έτους, οι μαθητές και οι δάσκαλοι του Σχολείου μας τραγούδησαν τα κάλαντα σε αρκετές γειτονιές της ενορίας μας. Και του χρόνου με υγεία! Καλές γιορτές!

Παγκόσμια ημέρα ατόμων με «ειδικές ανάγκες»

Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα ατόμων με ειδικές ανάγκες, 3 Δεκεμβρίου, τρεις τάξεις του σχολείου μας (Γ’, Δ’ και Ε’) επισκέφτηκαν το ΕΕΕΕΚ (Εργαστήρι Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης) Χίου. Τα Εργαστήρια Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης ( ΕΕΕΕΚ ) είναι αυτοτελή σχολεία Ειδικής Αγωγής, που υπάγονται στην Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Απευθύνονται σε μαθητές με διαγνωσμένες ως σοβαρές ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες, οι οποίες είναι αποτέλεσμα:

α) συγκεκριμένης αναπηρίας (νοητική ανεπάρκεια, νοητική ανωριμότητα, ιδιαίτερα σοβαρά προβλήματα στην όραση και ακοή, πρόβλημα αυτισμού κ.α.)
β) πολλαπλών αναπηριών 
(νοητική ανεπάρκεια μαζί και σοβαρά προβλήματα όρασης και ακοής, νοητική ανεπάρκεια μαζί και αυτισμός)

γ) σύνθετων γνωστικών, συναισθηματικών και κοινωνικών δυσκολιών που πιστοποιούνται από ΚΕΔΔΥ ή αναγνωρισμένες ιατροπαιδαγωγικές υπηρεσίες.

Η φοίτηση διαρκεί από πέντε έως οκτώ χρόνια, σύμφωνα με τις ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες του κάθε μαθητή. Στους αποφοίτους χορηγείται απολυτήριος τίτλος, ο οποίος έχει θέση πιστοποιητικού επιπέδου 1 του άρθρου 6 του νόμου 2009/1992 με τα αντίστοιχα επαγγελματικά δικαιώματα. Επίσης το απολυτήριο είναι ισότιμο με τίτλο υποχρεωτικής εκπαίδευσης (απολυτήριο Γυμνασίου) και δίνει δυνατότητα στους μαθητές για εργασία σε θέσεις ΥΕ στο δημόσιο και τους ΟΤΑ.

Ο διευθυντής, κύριος Νικήτας Ιωάννης, αφού εξήγησε στα παιδιά τη λειτουργία του σχολείου, έδειξε ένα βίντεο με ενδεικτικές δραστηριότητες και εργαστήρια που περιλαμβάνονται στο αναλυτικό πρόγραμμα του ΕΕΕΕΚ. Ακολούθησε παιχνίδι όπου οι μαθητές του σχολείου μας, οι οποίοι αλληλεπίδρασαν και έπαιξαν με τους μαθητές του ΕΕΕΕΚ. Στη συνέχεια όλα τα παιδιά έφαγαν από το μπουφέ που στήθηκε και περιλάμβανε εδέσματα που πρόσφεραν οι μαθητές του σχολείου μας. Στο τέλος πραγματοποιήθηκε ξενάγηση στα εργαστήρια και τους χώρους του ΕΕΕΕΚ, καθώς και στο λαχανόκηπό τους!

{besps}2019-2020/eeeek{/besps}

Οι δραστηριότητες για το eTwinning συνεχίζονται!

Την Τετάρτη, 30 Οκτωβρίου, οι μαθητές της Δ’ και Ε’ τάξης επισκέφτηκαν την Οικοτεχνία της Αργυρώς Κουτσουράδη (γεωπόνος- παραγωγός αρωματικών φυτών με εμπορική ονομασία « Myrovolos Organics»). Μας υποδέχθηκε θερμά στο χωράφι και στο εργαστήρι της, όπου τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να έρθουν σε βιωματική επαφή με τα αρωματικά βότανα και να συζητήσουν για τα χαρακτηριστικά τους και τις χρήσεις τους. Επίσης, η κυρία Κουτσουράδη μα έδειξε για τη διαδικασία αποξήρανσης και συσκευασίας στο εργαστήρι της. Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να συλλέξουν αρωματικά βότανα για τα φυτολόγιά τους.

Σαβ2Νοε201914:57

 

Φέτος το σχολείο μας συμμετέχει στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα eTwinning με το project: "Aromatic Herbs: A green gift from our natural world. The different uses of aromatic plants in various countries."Το παραπάνω βίντεο έγινε στο πλαίσιο της γνωριμίας των σχολείων των διαφόρων χωρών που συμμετέχουν στο ίδιο project. Το επιμελήθηκε η εκπαιδευτικός Αγγλικής γλώσσας του σχολείου μας Μαίρη Βλάση και τις λεζάντες έγραψαν οι μαθητές της Δ' τάξης.