Ο ντελάλης της Ερειθιανής

Κυρ15Νοε202009:04

 

Κλειστά τα Δημοτικά Σχολεία και τα Νηπιαγωγεία από τη Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2020

 

Κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης από τη Δευτέρα 16 Νοεμβρίου και για δύο εβδομάδες, όπως ανακοίνωσε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, κατά την ενημέρωση του Σαββάτου.

Η τηλεκπαίδευση (webex)θα ξεκινήσει την Τετάρτη 18/11/2020 στις, 14.10 - 17.20, μετά τη σχολική αργία της 17ης Νοεμβρίου. Η τηλεκπαίδευση θα είναι υποχρεωτική, η κάθε διδακτική ώρα θα έχει διάρκεια 30’ . Οι εκπαιδευτικοί υπεύθυνοι των τάξεων θα σας ενημερώσουν με σχετικό email.

Κλειστά ως και την Παρασκευή 6 Νοεμβρίου

Με απόφαση του Δημάρχου Χίου το Σχολείο μας θα παραμείνει κλειστό ως και την Παρασκευή 6/11/2020, εξ αιτίας των ζημιών που προκλήθηκαν στο παλαιό κτήριο από τον σεισμό της 30/10/2020, για να πραγματοποιηθούν απο την τεχνική υπηρεσία του Δήμου οι απαιτούμενες επισκευές, που θα κάνουν ασφαλή και πάλι την λειτουργία του.

Τετ9Σεπ202008:00

 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

    Αγαπητοί γονείς, ο Αγιασμός για τη νέα Σχολική Χρονιά θα πραγματοποιηθεί στο Σχολείο μας τη Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2020 ώρα 10:30 π.μ. στον νότιο αύλειο  χώρο του Σχολείου. Ώρα προσέλευσης μαθητών 10:15 π.μ. Τον Αγιασμό θα τον παρακολουθήσουν όλα τα παιδιά καθώς το Σχολείο μας έχει μικρό αριθμό μαθητών. Λόγω της Covid 19 οι γονείς δεν επιτρέπεται να μπουν  στον χώρο του Σχολείου. Οι δάσκαλοι θα υποδέχονται τα παιδιά στην είσοδο. Ειδικά για την Α ΄τάξη, τα παιδιά θα τα παραλάβει η δασκάλα τους. Τα παιδιά θα φορούν μάσκες, δεν θα πάρουν τσάντες και θα σχολάσουν στις 11:00 π.μ. Αναλυτικές οδηγίες για τον τρόπο λειτουργίας του Σχολείου θα δοθούν στα παιδιά γραπτώς αμέσως μετά τον Αγιασμό.

Σας ευχόμαστε Καλή Σχολική Χρονιά με υγεία!

Ο Σύλλογος Διδασκόντων του Σχολείου

Τρόπος λειτουργίας – ώρες μαθημάτων & διαλειμμάτων

Το πρόγραμμα του σχολείου ορίζεται 8.00-13.25.

Προσέλευση 7.50 -8.10. Τα παιδιά πηγαίνουν κατευθείαν στις τάξεις τους, δεν αυλίζονται.

Το μάθημα ξεκινάει στις 8.15 Πρώτο διάλειμμα για την Α’, Γ’, Ε’  θα γίνεται 9.30-10.00. Πρώτο διάλειμμα για Β’,Δ’, ΣΤ’ 10.00-10.30

Δεύτερο διάλειμμα για Α’, Γ’, Ε’ 11.30-11.50. Δεύτερο διάλειμμα για Β’,Δ΄, ΣΤ΄’ 11.50-12.10

Το ωρολόγιο πρόγραμμα θα ακολουθείται κάθε μέρα κανονικά. Η Β’ τάξη θα χωριστεί, οδηγίες θα λάβετε από τη δασκάλα.         

Εφημερίες δε θα γίνονται. Κάθε τάξη θα αυλίζεται σε ξεχωριστό χώρο και θα επιβλέπεται από τον εκάστοτε διδάσκοντα.

Ώρες αποχώρησης 13.15 για Α’ και Δ’,   13.20 για Β’ και Ε’,   13.25 για Γ’ και ΣΤ’. Δε θα λειτουργήσει η πρωινή ζώνη ούτε το ολοήμερο. Όλα τα παραπάνω αποφασίστηκαν σύμφωνα με τις οδηγίες του Υπουργείου Παιδείας για τον COVID-19.

Παρ24Απρ202010:19

 Χρήσιμες οδηγίες για το εξ αποστάσεως μάθημα των Αγγλικών

 

Από Δευτέρα 27 Απριλίου οι εργασίες του μαθήματος των Αγγλικών δε θα ανεβαίνουν  στην ιστοσελίδα του Σχολείου μας, παρά μόνο στην ψηφιακή πλατφόρμα e-me. Θα τηρηθεί το ίδιο πρόγραμμα που ίσχυε ως τώρα, μόνο που τις Δευτέρες θα αναρτάται υλικό  και για την Α' τάξη.     

Το πρόγραμμα αναρτήσεων στην  ψηφιακή πλατφόρμα e-me  θα είναι το παρακάτω: Δευτέρα: Α' και Β' τάξεις, Τρίτη: Γ' τάξη, Τετάρτη: Δ' τάξη, Πέμπτη: Ε' τάξη, Παρασκευή: Στ' τάξη).   

Ακολουθείστε τις οδηγίες

Για την εγγραφή σας στις ψηφιακές τους τάξεις-κυψέλες, το μόνο που πρέπει να κάνετε είναι να μπείτε έστω μια φορά στην πλατφόρμα e-me, με τους κωδικούς τους του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου. Δεν χρειάζεται να γραφτείτε κάπου, μόνο να μπείτε μια φορά στην πλατφόρμα e-me. Έτσι θα έχετε αφήσει το ψηφιακό σας αποτύπωμα, ώστε να μπορεί να σας εντοπίζει ο εκάστοτε εκπαιδευτικός που αναρτά τις εργασίες του στην ψηφιακή τάξη .Το καλύτερο θα ήταν όλοι οι μαθητές να μπείτε στην e-me μέσα στο σαββατοκύριακο, για να ξεκινήσουν οι εκπαιδευτικοί τον εντοπισμό σας και να σας στείλουν αίτημα να γίνετε μέλη στις κυψέλες που έχουν φτιάξει. Θα σας έρθει ειδοποίηση όταν γίνει αυτό!

Παντουκειός 12 Φεβρουαρίου 2020 

 

Ξεκουραστήκαμε παίξαμε και διασκεδάσαμε πολύ, μετά από πολλές μέρες κρύου και κλεισούρας. 

 

Δευ30Δεκ201915:50

Κάλαντα στις γειτονιές της Παναγίας Ερειθιανής 

 

Όπως κάθε χρόνο την τελευταία μέρα των μαθημάτων του έτους, οι μαθητές και οι δάσκαλοι του Σχολείου μας τραγούδησαν τα κάλαντα σε αρκετές γειτονιές της ενορίας μας. Και του χρόνου με υγεία! Καλές γιορτές!